Attraversiamo fjärde hästen in i Elitloppet

33

Attraversiamo fjärde hästen in i Elitloppet

På onsdagen blev en fjärde häst inbjuden och klar för Elitloppet.
Attraversiamo vann Svenskt Travderby förra året och nu är det dags för ett nappatag med eliten.
– Attraversiamo har alltid har varit en undantagshäst och det ska bli spännande att se honom möta de allra främsta, säger Solvallas Anders Malmrot.

Svante Båth tränar Attraversiamo som vann Svenskt Travderby i fjol och tilldelades priset Årets fyraåring på Hästgalan i Stockholm.
Fem är gammal är hästen klar för Elitloppet på Solvalla sista söndagen i maj.
Solvalla skriver i ett pressutskick om hästens fjolårssäsong och upptakten på 2020: ”I fjol som fyraåring hade han sin allra bästa säsong hittills med fem vinster på sju försök där han tog hem Svenskt Travderby på Jägersro i början på september som den givna höjdpunkten. En seger som gav fyra miljoner kronor och en plats i historieböckerna. Innan dess hade han hunnit med att vinna Prix Readly Express på imponerande 1.10,5 över medeldistans på Solvalla, vilket även var nytt svenskt rekord för fyraåriga hingstar och valacker. Efter att ha vunnit årsdebuten i Berth Johanssons Memorial på Umåker, nu som femåring, så kommer Attraversiamo tillbaka till Solvalla för att ta sitt nästa steg i karriären – start i Elitloppet”.
Solvallas sportchef Anders Malmrot:
– Intrycket då han vann Prix Readly Express ifjol var strålande och han krönte sedan säsongen med att vinna Derbyt. Attraversiamo är redo att möta de allra bästa.
Attraversiamo är den fjärde hästen att bli klar för Elitloppet 2020. Sedan tidigare är italienske Vivid Wise As och finska hästarna Elian Web och Chief Orlando klara för start i Elitloppet den sista söndagen i maj.

Fakta om Attraversiamo
Ålder: 5 år
Kön: Hingst
Far: Kiss Francais
Mor: Rhythm Kronos
Starter/Resultat: 19 (13-3-0)
Intjänat: 8 413 500 SEK
Rekord: 1.10,5 autostart (2140m)
Ägare: Caracolas AB (Båth Svante), m fl
Tränare: Svante Båth
Skötare: Linda Weman
Uppfödare: Martina Christensson Lindahl
Nationalitet: Svensk

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.