Inför V75 Jackpot: Lindblom om lördagens bästa chans

175

Inför V75 Jackpot: Lindblom om lördagens bästa chans

Han har toppform på stallet och kvalade in hästar både till Kungapokalen och Drottning Silvias Pokal.
I V75 på hemmabanan i Örebro tror Åke Lindblom att det kan bli ytterligare en fullträff.
– Cherry Oh Baby har ett perfekt läge och tränar som en vinnare. Det är min bästa chans, säger Lindblom.

Örebro-tränaren har närmare 20 i segerprocent för stallets hästar och det är bra snurr på materialet för dagen. I fredags firade Åke Lindblom stora framgångar när kvalen till Kungapokalen och Drottning Silvias Pokal avgjordes. Det blev en skrällseger med Tonique och en finalplats med Karat Band och tränare Lindblom ser med tillförsikt fram mot de stora loppen på Åby nästkommande helg.
– Det var fantastiskt bra och jag är helnöjd med hästarna. De var så duktiga båda två. Tonique flög fram över upploppet och Karat Band mötte ju världsrekordhästar och var fyra. Väldigt bra gjort, säger Åke Lindblom.

Spåret bästa tänkbara
Lördagens V75-omgång kryddas av en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem 75 miljoner kronor, enbart på sju rätt. Åke Lindblom selar ut tre hästar på miljonspelet och den hetaste chansen kommer redan i V75-inledningen.
– 6 Cherry On Baby (V75-1) gjorde en fantastisk årsdebut som hon vann enkelt med krafter kvar. Sedan har hon tyvärr galopperat två gånger utan att jag vet varför. Senast var jag på väg mot ledningen när hon plötsligt galopperade. Det var oväntat. Hästen känns annars jättefin i jobben och tränar som en vinnare. Springspåret är bästa tänkbara för henne. Hon är lite orutinerad men borde komma iväg bra. Jag tycker att hon ska ha en rätt bra chans felfri. Nu blir det barfota bak och eventuellt helstängt huvudlag. Det är min bästa chans på V75, säger Åke Lindblom.

 ”Är en outsider”
Lindbloms övriga två V75-hästar har båda bakspår och han kommenterar dem på följande vis.
 9 U.B.Cool (V75-5) galopperade i årsdebuten men var inte helt hundra i ett framknä då och är behandlad efteråt. Det är en inte så tokig häst som gjorde det bra förra året och han har tränat på rejält till den här starten. Han kommer väl förberedd och känns fräsch och fin. Niondespåret kan vara rätt så bra i vissa fall och han kanske kan ha lite platschans. Garderar man upp loppet tycker jag att man kan plocka med honom som en outsider. Barfota runt om igen.
– 11 Chapuy (V75-6) var fantastiskt fin när han vann årsdebuten på Solvalla på 1.10,5. Senaste loppet är tyvärr bara att glömma när regnovädret drog in över Romme. Banan blev helt fylld av vatten och det var omöjligt. Jag tycker annars att hästen känns lika fin som inför årsdebuten men tyvärr drog han en nitlott i spårlottningen. Han är ju bäst i den främre träffen och från spår elva över kort distans i Örebro blir det svårt. Han får smyga med och så får vi hoppas att han kan greja en slant. Barfota runt om igen, säger Åke Lindblom.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelAttraversiamo fjärde hästen in i Elitloppet
Nästa artikelJanne Jackpot har specialdragen till V75 på Örebro!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.