Australiske stjärnan till Elitloppet

261

australiske stjärnan till elitloppet

Just Believe är hetast ”down under”.
Den australiske stjärnan är den femte hästen att bjudas in till Elitloppet.
– Vi har alltid sett på Elitloppet och imponerats av den otroliga publiken och atmosfären kring evenemanget. Det känns helt fantastiskt att vi nu får chansen att komma med vår häst till Sverige och tävla – något vi lär prata om i resten av våra liv, säger tränare Jess Tubbs.

18 segrar har den åttaårige valacken hunnit med under sin karriär och under 2022 vann han de australiska Grupp I-loppen Inter Dominion Trotting Championship Grand Final och Aldebaran Park Bill Collins Trotters Sprint. Då som oftast med Greg Sugars i sulkyn – och tränarparet Tubbs/Sugars har redan hunnit med att fira storloppssegrar under 2023 tillsammans med sin häst.
På årets sex starter har Just Believe sprungit in över 274.000 australiska dollar genom bland annat segrar i de båda Grupp I-loppen Australian Trotting Grand Prix och finalen av Great Southern Star – där den sistnämnda är karriärens allra största seger hittills. Nu väntar Elitloppet 2023 på Solvalla sista söndagen i maj.
Solvallas sportchef Anders Malmrot berättade i söndagens V75 Direkt i TV12 att det nu är klart att Just Believe gör den långa resan till Sverige. Han blir då den tredje Elitloppsdeltagaren från Australien i loppets historia. Först ut var Sundons Gift 2009 och den andra var Maori Time 2018. Ingen av dessa kvalade in till final, men Just Believe har siktet inställt på att det blir tredje gången gillt i Elitloppet 2023.
– Det är väldigt roligt att få hälsa Australiens bästa häst välkommen till Solvalla och Elitloppet 2023. Just Believe har vunnit alla de stora loppen ”down under” och dessutom visat att han klarar två heat samma dag, säger Anders Malmrot.

 

Föregående artikelAdmiral As byter tränare
Nästa artikelInför GS75 HALMSTAD: ”Det är den rosa biljetten som vi kör för”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.