Inför GS75 HALMSTAD: ”Det är den rosa biljetten som vi kör för”

264

inför gs75® ”det är den rosa biljetten som vi kör för”

Påskens travgodis räcker ända till annandagen.
Då görs nämligen en av helgen allra mest intressanta starter.
Per Nordström är tydlig med sin plan för Önas Prince.

 Fyra dagar med V75® Spring Race och dessutom en högkvalitativ omgång av GS75® som avslutning på måndag.
Påsken är verkligen en högtid för alla travfans. Annandagens höjdare i Halmstad är Yngve Larssons Memorial. Ett lopp för den högsta klassen som avverkas över sprinterdistans. Det finns all anledning att hoppas på en publikfriande segertid. Särskilt som 4 Önas Prince (GS75-6) är med. Efter att vunnit sin årsdebut för en månad sedan, just i Halmstad, är det nu dags för årets andra start. Tränaren Per Nordström låter riktigt uppåt.
– Det är fantastiskt bra med honom. Jag var väldigt, väldigt nöjd med årsdebuten och han har tränat på fint efter det. Vi anmälde till det här loppet och det är den väg vi velat ta med hästens matchning, vi vill ha honom extra snabb i benen. Nu är det några snabba hästar innanför förstås så vi får se, jag har egentligen inget emot om han får gå i dödens heller, men jag kommer trycka till rejält från början. Det är den rosa biljetten som vi kör för, säger Per.

Siktet inställt på att ta revansch
Med den ”rosa biljetten” menar förstås Nordström att han hoppas på en inbjudan till Elitloppet.
Han var där redan i fjol tillsammans med Önas Prince. Ekipaget tog sig till final efter att ha varit trea i försöket, var i finalen på frammarsch genom den sista kurvan och det ut som att Önas Prince skulle kunna slåss om segern. Men ödet ville annat.
– Vi hade nog en första- eller andraplats på gaffeln i Elitloppet i fjol när han slog sig på knäna i sista sväng. Svaret på hur det hade gått annars får vi ju förstås aldrig och det är klart att man var ledsen och besviken direkt efter mål då, men jag kände att vi ska dit igen.
Att du vill till Elitloppet igen är inte någon hemlighet direkt?
– Jag har varit väldigt tydlig med min matchning att det är Elitloppet som jag vill till igen. Planen är att han i så fall ska gå ut i Copenhagen Cup om en dryg månad efter den här starten, det är den vägen som vi har tänkt ta.

Har blivit ännu bättre till i år
Önas Prince hade ett kolossalt framgångsrikt år som fyraåring. Hästen vann både Kungapokalen och Sprintermästaren, fick enbart se sig besegrad av fenomenet Calgary Games i derbyt och rundade av med guld i Breeders’ Crown. I fjol, som femåring, blev det bland annat ett brons i Hugo Åbergs Memorial förutom den snöpliga galoppen i Elitloppet. Nu är frågan, hur mycket bättre är den nästan tiofaldige miljonären i år som sexåring?
– Han är bättre i år, konstaterar tränaren som fortsätter:
– Han gick ju 1.09,2 i försöket till Elitloppet då, i år tror jag att han har en 08-tid i kroppen. Jag har varit lite försiktig i träningen med honom tidigare och han gjorde bara tolv starter i fjol, ett medvetet val eftersom han har hållit på med avelsarbete, men det har inte bekommit honom något. Femåringssäsongen är ju också alltid lite av ett mellanår, det är tufft att gå upp i eliten, men i år vågar jag trycka av honom er.
Det finns med andra ord inget att klaga på inför måndagens start?
– Absolut inte. Han känns fantastiskt fin på alla sätt och jag kommer visa upp Önas Prince i bländande skick på måndag. Det är en undantagshäst.

Föregående artikelAustraliske stjärnan till Elitloppet
Nästa artikelÖnas Prince bjöd på julafton på påsken

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.