Önas Prince bjöd på julafton på påsken

62

önas prince bjöd på julafton på påsken

1.09,6 i läcker stil från utvändigt ledaren.
Önas Prince visade med eftertryck att han är en häst för de större loppen även i år.
– Varje gång jag sitter upp bakom den här hästen är det som julafton, sa tränaren och kusken Per Nordström.

Per Nordström har varit tydlig med att han siktar mot Elitloppet med Önas Prince. I fjol galopperade Önas Prince i finalen efter att ha slutat trea i försöket.
Träningsrapporterna har varit i dur hela vintern och i årsdebuten senast i Halmstad var av bästa märke för Önas Prince som i fin stil dominerade från start till mål och vann på 1.12,0 över distansen 2 140 meter autostart. Uppvisningen på annandag påsk på samma bana var minst ett steg upp på formskalan och nu räknar Per Nordström med en biljett till Solvalla sista söndagen i maj. Innan dess är planen att Önas Prince ska starta i Copenhagen Cup 14 maj.
– Jag har en starkare häst i år och vi vet att två heat, att hästen är nästan ännu vassare när han kommer ut i andra heatet. Det här bådar gott för framtiden i år, sa Per Nordström efter segerloppet på 1.09,6 över sprinterdistans.
Från spår 4 bakom startbilen i GS75-6 var Önas Prince snabb från start men fick ändå nöja sig med positionen utvändigt om Laradja Vrijthout. Knappa 600 meter från mål lättade Per Nordström lite på tömmarna och den sexårige stjärnhingsten avgjorde på bara ett par steg och lämnade fältet och vann med tio längder.
– I fjol var man osäker hur han skulle räcka mot den översta eliten som femåring. Nu kommer jag med en starkare häst så det ska bli spännande, sa Per Nordström.

I övrigt noterade vi…
…att fyraåriga Yantra Slave Cal fixade första segern i karriärens 13:e start. Wilhelm Paal tryckte till och tog över ledningen tidigt på sista bortre långsidan och stoet var sedan aldrig i förlustfara.
…att favoriten Icebreaker Sisu dominerade GS75-2 från start till mål i händerna på Gustav Johansson. Vinnaren tränas av Dan Widegren som därmed kunde räkna in årets första seger.
…att en ambitiös Manifest Boko vann GS75-3 mycket enkelt tillsammans med Malte Handfast efter ledning från start till mål. Christoffer Eriksson tränar fyraåringen som tog andra segern för året.
…att Johan Untersteiners fina stallform håller i sig och Global Dubhe årsdebuterade på bästa sätt efter en fin resa i andra par utvändigt. Det var fyraåringens tionde pallplats på tolv starter i karriären.
– En fantastiskt trevlig häst som har det där lilla extra, kommenterade Johan Untersteiner som siktar mot de stora fyraåringsloppen med talangen i höst.
…att danske fyraåringen Harald Derm tog sjunde raka segern och sjätte segern för året tillsammans med sin tränare Ken Ecce i GS75-5.
…att Kevin Oscarsson bjöd på en riktig påsk-karamell i GS75-7 där 39-oddsaren Rapunzel spurtade starkast över upploppet. Värdet på sju rätt på GS75® steg från 1 148 kronor till 37 253 kronor, sex rätt gav 192 kronor och fem rätt 15 kronor.

 

Föregående artikelInför GS75 HALMSTAD: ”Det är den rosa biljetten som vi kör för”
Nästa artikelAllsvenska kuskligan: Ledarskifte i toppstriden

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.