Avstängt bolag – åter fria att spela

22

Den 27 oktober startade ATG en utredning mot det tyska spelbolaget Hamburger Trab-Zentrum och dess underleverantörer – efter rakebackfusk.

Under utredningsperioden stängdes de utländska spelbolagen av.

Nu är det åter fria att spela på ATG:s produkter.

– De har samarbetat fullt ut under utredningen, säger ATG:s säkerhetschef Magnus Lunner i ett pressmeddelande.

Det var efter att facktidningen Travronden avslöjade att en av det tysk-maltesiska spelbolaget Hamburger Trab-Zentrum (HTZ) underleverantörer erbjöd svenska spelare att registrera sig hos dem och spela på ATG:s produkter med rakeback, så kallade rabatter, som ATG valde att starta en utredning.

Under utredningen har de aktuella bolagen varit hindrade från att spela på ATG:s produkter.

Nu meddelas det att från och med i dag, fredag 18 november, är HTZ och dess underleverantörer åter fria att spela på ATG:s produkter.

”Brister i kommunikationen”

– HTZ har samarbetat fullt ut under utredningen. Utredningen visat att orsaken till att Pferdewetten erbjöd rabatter och tillät svenska kunder att spela på ATG:s produkter hos dem var ett mjukvarufel i kombination med ett handhavandefel från Pferdewettens sida, säger ATG:s säkerhetschef Magnus Lunner i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Utredningen visar också att det funnits brister i kommunikationen mellan HTZ och underleverantörerna gällande de regler som gäller för spel på ATG:s produkter. Säger Magnus Lunner.

Under den utredning som ATG gjort så har det tysk-maltesiska spelbolaget skrivit avtalstillägg med samtliga underleverantörer som tydliggör att ATG:s vadhållningsbestämmelser gäller för spel på ATG:s produkter och att kunder från Sverige inte är tillåtna att spela på ATG:s produkter – via dem. Både HTZ och ATG kommer framöver också att skärpa tillsynen av alla bolag som erbjuder spel på svenska pooler på den tyska marknaden.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Avstängt bolag –
åter fria att spela

Föregående artikel”Jag trodde först det var en hund”
Nästa artikel”38 procents chans – att vinna loppet”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.