Axevalla hyllar Noras Bean på Lördag

284

noras bean axevalla

Axevalla passar på att hylla Noras Bean och kretsen kring hästen i samband med V75-tävlingarna på lördag.
Ulf Stenströmer har lovat att visa upp vinnaren av Prix de France på banan.
– Det är jättestort och det bevisar att drömmar kan slå in, säger Lars Ågren på sekretariatet.
I söndags slog nioårige Noras Bean till i världseliten med att vinna världens största medeldistanslopp, Prix de France med 1,6 miljoner kronor i förstapris.
Hemmabanan Axevalla ser naturligtvis chansen att hylla hästen på lördag.
– Snacka om välregisserat, mycket bättre än så här blir det inte, säger Lars Ågren som jobbar på Axevallas sportavdelning.
Det händer en del kring och på banan till helgen med jackpot på V75 och firande av Noras Bean, tränaren Ulf Stenströmer och övriga kretsen runt hästen.
Vad kommer då publiken att få uppleva?
– Någon gång i blocket mellan V4 och V75, närmare bestämt strax efter klockan 14.00, kommer vi att ta alla delägare, tränaren Ulf Stenströmer, skötaren Jennie Hermansson, kusken Björn Goop och framförallt Noras Bean till vinnarcirkeln. De första tusen besökarna kommer att bjudas på kaffe och tårta och givetvis ska vi uppmärksamma segern så mycket det bara går.
Axevalla jobbar också hårt med att hinna få fram ett segertäcke, vilket blev kvar i Frankrike.
– Mycket märkligt och jag vet inte om det alltid fungerar på det sättet. Men man fick i alla fall inte behålla täcket och därför ska vi ta fram ett nytt med ”Prix de France-tryck” på båda sidorna.
Vad betyder segern för Axevalla som travbana?
– Det är ju jättestort och absolut en av de största segrar en Axevallahäst har tagit. Prix de France räknas ju som det största medeldistansloppet och därmed är det också ett av världens största travlopp. Torvald Palema och Gidde Palema har vunnit Elitloppet, Fridhems Ambra vann Hugo Åbergs och Sebastian K. har ju också vunnit en hel del stora lopp. Till det lägger vi Noras Beans seger som även det är något alldeles extra.

”Började med två tomma händer”
Ulf Stenströmer är en ren ”Axevalla-produkt”. Efter att ha varit runt hos en del tränare blev han försteman hos Roger Grundin som då var i slutet av sin karriär.
– Stenströmer började med två tomma händer och har nu vunnit ett av de största loppen i världen. Stenströmer tog ut sin licens 2003 och att det kommer en häst från en liten gård i utkanten av Skara som städar av hela världseliten är bara så otroligt stort och bevisar att drömmar kan slå in, säger Lars Ågren på Axevallas sportavdelning.

Anders Nilsson