Nioåringarna gör det bra i Paris varje vinter

237

yarrah boko

2005 var en bra nordisk årgång på hästsidan.
Nioåringarna gör det mycket bra i Frankrike i vinter där Maharajah och Noras Bean redan vunnit de två största loppen.
Blir det Yarrah Boko i Prix de Paris nästa helg?
– Vi är optimister, säger tränaren Trond Anderssen.
Svenskfödde men norsktränade och norskägde Yarrah Boko har sett ut som en veritabel bomb i loppen den senaste tiden.
Tredjeplatsen i Prix d’Amerique togs med mersmak och i söndags slutade hästen fyra med krafter sparade i Prix de France.
– Han hann inte få upp farten från rygg ledaren men avslutade bra invändigt till slut och gick med huvan kvar och krafter kvar i mål, säger norske tränaren Trond Anderssen.
Maharajah tog hand om Prix d’Amerique, det största loppet. Axevallatränaren Ulf Stenströmer fick jubla i söndags då Noras Bean spurtvann Prix de France till 23 gånger pengarna.
I Frankrike räknas söndagens Prix de France och Prix de Paris som lika stora och är landets näst största sulkylopp.
Frågan är nu om 2005:an Yarrah Boko stänger butiken med en seger i Prix de Paris söndagen 23 februari, till fransmännens stora förtret.

”Så jädra bra”
Yarrah Boko segrade i det stora uppladdningsloppet Prix de Belgique i mitten av januari och har sett fin ut hela tiden.
– Han gick så jädra bra i söndags och det är fantastiskt att han hade krafter kvar trots öppningen på 1.03,9 första 600 meterna. Jag tror och hoppas att det kan gå bra i loppet nästa helg. Fyra kilometer klarar han. Yarrah går på alla distanser.
Yarrah Boko har kommit tillbaka efter två allvarliga gaffelbandsskador (senskador) och kollas kontinuerligt av veterinär. Tisdagens undersökning visade inget negativt.

Hoppar över Elitloppet
Trond Anderssen har all anledning att se optimistisk på kommande lopp då hästen verkar vara i sitt livs form.
– Han är fräsch och mycket pigg. Han passar också perfekt på Vincennes och är som skapt för den banan så det är klart att vi hoppas en del på nästa lopp. Men eftersom han varit skadad är allt som händer som en enda stor bonus med hästen nu och vi tar ett lopp i taget. Med tanke på att han haft två gaffelbandsskador blir det ingen fler start i Elitloppet. Däremot kanske det blir Olympiatravet. Oslo Grand Prix och kanske Copenhagen Cup om allt ser bra ut, säger Trond Anderssen.
Men först ska alltså Norges bästa häst stänga den franska butiken med en seger i Prix de Paris nästa helg. 2005:orna skäms inte för sig.
Ready Cash, den franske kejsaren kallad efter sina två segrar i Prix d’Amerique, är en annan nioåring. Hästen gjorde sin sista start på söndagen som den vinstrikaste franska travhästen genom tiderna med 38 miljoner kronor intjänat.

Mikael Wikner

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelAxevalla hyllar Noras Bean på Lördag
Nästa artikelDet blev svenska silver även i Frankrike idag!