B.B.S Sugarlight bättre i år enligt Solberg

24

b.b.s. sugarlight bättre i år

Förra året satt han fast med sparade krafter i både försök och final.
På söndag gör Norges hopp B.B.S.Sugarlight ett nytt försök i Elitloppet.
– Jag tycker att jag har en bättre häst i år, säger hästens tränaren Fredrik Solberg.

Det har hunnit gå elva år sedan det senast blev norsk seger Elitloppet genom Steinlager och Per Oleg Midtfjeld. För att hitta ytterligare en norsk vinnare måste man gå tillbaka ända till Rex Rodney och Kjell Håkonsen 1986. That’s it! Av 64 upplagor har Norge endast lyckats vinna två. På söndag hoppas Fredrik Solberg att det blir ändring på det. Då startar hans B.B.S.Sugarlight från spår 6 i det andra försöket.
– Utgångsläget hade gärna fått vara ett par spår bättre men det kunde också ha varit värre så jag är ändå nöjd med spårlottningen. Därifrån måste vi köra till från start och jag blir inte överraskad om han sitter i ledningen efter 500 meter. Vi får se, försöka måste vi i alla fall och blir det inte ledningen går han bra utvändigt om ledaren också, säger Solberg som lurar på att göra en justering för att få sin häst ännu rappare från start.
– Vi har kört med ”kvartsskygglappar” i ett par lopp men det kan hända att det blir helstängt i försöket.

”Utvecklats på alla sätt”
Efter en fin vår med seger i bland annat Olympiatravet tillhörde B.B.S.Sugarlight förra årets förhandsfavoriter i Elitloppet. Men hans anhängare fick aldrig se honom spela ut sitt fulla register. I försöket gick han i mål som fastlåst trea i ledaren Magic Tonights rygg och i finalen kom han aldrig loss från andra par utvändigt och skar mållinjen som femma. I år har hästen bombat hem en delfinal i Olympiatravet och i finalen blev han fyra efter positionsstrul och galopp på vägen.
– Jag var väldigt nöjd med hästen i Olympiatravet. Utan den där galoppen hade han säkert varit två placeringar längre fram men han ställde sig och gjorde ett bra upplopp så jag var ändå väldigt nöjd med hans insats.
När B.B.S.Sugarlight äntrar Solvalla på söndag har han inte tävlat på en månad. Formen ska ändå sitta där enligt Fredrik Solberg.
– Jag körde honom på Bjerke i fredags. Han gick bara 1.17 sista varvet men kändes mjuk, smidig och i form. Jag tror att de här veckorna bara har gjort honom gott, att han har fått ladda batterierna ordentligt är bara positivt.
Hur bra är B.B.S.Sugarlight nu jämfört med förra året?
– Jag tycker att jag har en bättre häst i år. Han har lagt på sig mer muskler och är blankare och finare. Hästen har rätt och slätt utvecklats på alla sätt under det här året.
Hur stort skulle det vara att vinna Elitloppet och ta Norges första seger sedan Steinlager?
– Det skulle vara det största som kan hända mig inom travsporten. Om så sker är det helt fantastiskt.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.