Back in business!

275

TRAVDDBLOGGEN

 

Tillbaka efter lite semester från bloggen. En spännande vecka har vi framför oss som kommer mynna ut i söndagens sammandrabbning på Vincennes då det ska avgöras vem som är klotets tuffaste travare. Prix d’Amerique 2015 ser på flera sätt ut att bli en fransk uppgörelse men givetvis ska vi och kan vi inte räkna bort de svenska hästarna. Dessutom kryddas ju loppet med Maven som tagit flyget över Atlanten. Hon fick en ofördelaktig resa senast men om allt stämmer till PdA så bör hon inte vara sämre med det loppet i kroppen och dessutom barfota runt om. Spännande inslag men av förståeliga skäl tillhör hon inte en av lågoddsarna.
Min personliga favorit bland de som kan överraska är Mosaique Face. Han har definitivt kapacitet att vinna PdA och dessutom kapacitet att göra en del jobb själv. Senast fick han ett taktiklopp och fritt fram alldeles för sent. Ludde var inte speciellt nöjd efteråt med styrningen av Jos Verbeeck vilket jag kan förstå. Mosaique Face är ingen häst som ska smygas. Han är lite som Joke Face var när han var på toppen av sin karriär. Han var nästan bättre ju styggare resa han fick. En riktig pansarvagn, precis som Mosaique Face är. Det som är kruxet är att det är svårt att veta när han är på topp men jag hoppas verkligen allt stämmer nästa söndag med positioner och form för då tror jag han blir väldigt giftig. Men jag stannar med PdA-snacket där och återkommer till det under veckan.

Barfotacirkusen fortsätter och det är bara att hänga med i svängarna och invänta att de som bestämmer snart kommer till ett vettigt beslut om hur det ska vara och hur det ska skötas. Just nu är det lite för mycket fram och tillbaka. Fördelen med Åby är ju att de har varit konsekventa och inte lyft sitt barfotaförbud alls. Och därmed är det även barfotaförbud till morgondagen. Därför kommer jag spika mot favoriten 3 Harry Haythrow i DD-2. Tycker chansspiken på 2 Nothing But Class är spelvärd (tredjehandare på streckspelet för tillfället) och jag hoppas han sitter i spets eller får rygg på Harry Haythrow. Hoppas det biter bäst för ”Classe” över upploppet.
I DD-1 streckar jag fyra hästar: 4 West Wing, 6 Venkatesh, 8 Montdore och 9 Vacqueyras. Står över favoriten 5 Oliver Kronos som visserligen är riktigt bra men jag köper honom inte som klar favorit här. Det är ett riktigt tufft lopp och det är väl överhängande risk att han får göra det mesta av jobbet ensam. Inte omöjligt att han klarar av det men jag tycker han är en sårbar favorit. West Wing körde jag sista jobbet med igår och han kändes fin.

DD-1: 4,6,8,9
DD-2: 2 Nothing But Class
Min raka DD: 9-2
Min roliga DD: 6-2

Bästa spiken tror jag kommer i V75-2: 4 Springover. Ett roligt drag kan 1 Bo V. i V75-3 vara. Han är inte så tokig och med Jorma i vagnen så kan det gå undan över stretchen.
Glöm inte 2 Wingait Ida i V75-4!
Spikar man inte i V75-5 tycker jag 7 City Of Peace och 9 Electrifying ska med på lappen!

Lycka till! 

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.