Springover på V75 på väg mot Derbyt

253

ronny palm

Ronny Palm siktar mot höstens derby med Springover. Men först väntar V75-start på Åby.Foto av Kanal 75

Han har inlett karriären mycket starkt och derbyt är det stora målet.
Men första ska Springover löpa upp till favoritskapet i V75.
– Jag tror mycket på honom, säger tränaren Ronny Palm.

Jägersrotränaren Ronny Palm började sin hästbana med galoppörer men sadlade sedan av för att satsa på travet. Han har varit proffstränare i sju år och han har sitt bästa år hittills bakom sig. 27 segrar och 1,6 miljoner kronor inkört placerade honom på topp tio-listorna för både seger- och vinstrikaste Jägersrotränare 2014.
– Jag har vigt mitt liv åt hästarna och det ångrar jag absolut inte, jag tycker att det är jättekul fortfarande. Det känns som att vi utvecklas stadigt och är på väg uppåt, säger Ronny Palm.

Derbyt det stora målet
I fyraårige Springover (V75-2) har Ronny Palm en talang utöver det vanliga. Han började tävla i höstas och på sju starter har det blivit fyra segrar och två andraplatser.
– Vi hade lite problem med honom på sommaren som treåring så han kom igång lite sent. Sedan har han löpt på bra. Det känns verkligen som att han har framtiden för sig.
– Det är egentligen inte förrän till hösten han ska vara som bäst men han är inte anmäld till några andra storlopp så det är därför vi kör med honom nu. För mig är derbyt det största loppet, men det är ju rent åt h-e för tidigt att prata om det. Vi får börja med morgondagen, säger Ronny Palm.
I sin senaste start slutade Springover tvåa i V75. Efter att ha körts fram utvändigt om ledaren såg han ut att gå mot seger men när Da Vinci Boko kom farande långt ute i banan sista biten fick han se sig snuvad på konfekten.
– Jag var inte besviken på hästen men jag var besviken på att han förlorade. Men så är det i V75. De måste gå hela vägen in och det kan dyka upp någon helt plötsligt.

Siktar mot ledningen
Den här gången startar Springover från spår fyra bakom startbilens vingar och som vanligt sitter Christoffer Eriksson i sulkyn. Hästen har sin ringa rutin till trots uppträtt väldigt stabilt och visat att han kan öppna snabbt.
– Det har Christoffer hjälpt till med också. Han har gjort honom trygg och fin och inte stressat honom någon gång. Fast han har öppnat bra har vi kört på säkerhet hela tiden.
Vilken taktik Ronny Palm och Christoffer Eriksson planerar den här gången är inte allt för svårt att lista ut. Springover har gått i ledningen tre gånger och vunnit varje gång.
– För mig är det ingen katastrof om han inte skulle få ledningen men det är närmaste vägen till mål och han har aldrig förlorat i ledningen så naturligtvis vill man dit. Jag tycker att jag har en fin fyraårig hingst, men man vet ju aldrig om det kommer någon gammal valack på open stretch och slår av honom, säger Ronny Palm och skrattar.
– Jag vinner inte V75 var och varannan dag precis och man är hela tiden orolig, men visst tror jag mycket på min häst och det är väl inte så konstigt heller.

Föregående artikelBack in business!
Nästa artikelV75 resultat lördag 17 januari från Åby

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.