Båda kan vinna på V75 säger Daniel!

21

image-3

Den ena slutade trea i Elitloppet förra året.
Den andra har matchat elitloppshästar i sina senaste starter.
Daniel Redén spelar ut två starka kort i lördagens V75-omgång på Solvalla.
– Båda kan vinna om det klaffar, säger hemmatränaren.

I fjol hade hon bara gjort en start innan hon gick ut i Elitloppet och travade in som trea i såväl försök som final. Inför årets elitloppshelg på Solvalla, där hon går ut i stoeliten, har Delicious U.S. (V75-1) på nytt endast gjort en start.
– Hon är inte i samma form nu för hon var väldigt vässad inför Elitloppet, men hon är en bra häst och hon kommer prestera bra nu på lördag, säger Daniel Redén.
Delicious U.S. diskvalificerades för startgalopp i årsdebuten men Daniel Redén valde att köra runt ändå och då joggade hans flyfotade dam under 1.11 i 1 400 meter.
– Hon var jättefin. Att hon galopperade var ett olycksfall i arbetet bara. Hon blev för pigg och slog ihop. Hon brukar inte göra det så vi får komma igen nu.
Hur känns hon i träningen efter senast?
– Hon tränar jättebra och allting är som det ska vara. Den här gången ska hon gå med aluminiumskor istället för järnskor och det klart att jag tror att hon kommer att göra ett bra lopp.
Spår tio över kort distans, när värsta motbudet D’One har goda chanser att komma till ledningen, är allt annat än perfekta förutsättningar. Men Delicious U.S. är inget vanligt sto och Daniel Redén har inte gett slaget förlorat.
– Det kan bli svårt om Örjan (Kihlström) får fuska bort det i ledningen och det finns flera bra hästar i loppet. Men vi får göra det bästa av situationen och hoppas att vi får ett vettigt lopp och att det inte blir något tok.

Tvåa bakom elitloppshästar
I silverdivisionens final (V75-3) ska Daniel Redéé svinga sig upp bakom Västerbo Highflyer. Hästen höll senast strålande som fyra bakom Royal Fighter, som startar i Elitloppet på söndag. I starterna dessförinnan slutade Västerbo Highflyer tvåa. Först bakom Nahar. Sedan bakom Nuncio. De hästarna startar också i Elitloppet.
– Han har ryckt upp sig otroligt här på slutet och matchat elitloppshästar varje gång. Han växer med uppgifterna, säger Redén som planerar en liten ändring den här gången.
– Vi ska sätta på honom den där masken som han hade i finalen förra gången och när han vann försöket på Romme.
Bra spår, toppform och mask. Det låter klart det här…
– Det är aldrig klart i en final men jag hoppas på honom lite grann i alla fall och han har ju slutat långt fram i alla lopp och gör nog ett bra lopp igen.
Bästa chansen av dina två?
– Jag tycker att det är två jämbördiga chanser. Kanske ingen jättehet men båda två kan vinna om det klaffar.
Det är jackpot på V75 och 53 miljoner kronor väntar i sjurättspotten. Daniel Redéns hästar kan vara värda att ta med i beräkningarna…

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikel”Elitloppet är sommarens Prix d’Amerique”
Nästa artikelLite fakta om ELITLOPPET

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.