’Barfotakaos och ett dunderdrag’

52

Om han inte snubblat i galopp i lördags.

Då hade vi inte haft ett sånt här drag.

Det är Jeepster-klass, hoppas bara att den här vinner.

Finns det någon rättvisa så.

Kalmar är först ut i vårsolen, eller det blir tydligen fyra, fem plusgrader och molnigt enligt SMHI. Men Smålandsovalen är i alla fall första V75-banan där hästarna får tävla barfota igen, efter en fin vinter med skotvång. Nu stundar barfotakaos, där vissa aktiva gör lite som de vill och det enda vi vet är att vi inte har en aning om hur det ska bli.

Vad man än tycker i frågan gäller det att hålla koll in i det sista. Tror också att det blir en viss ­Viagra-effekt hos både aktiva och spelare när det rycks skor för ­första gången på länge. Samma sak gäller även hästarna: skillnaden kan vara enorm när en häst går från vinterskor till barfota runt om.

Tänk också på att barfota bak höjer kapaciteten mer än fram som i stället hjälper hästen att trava lättare. Runt om är premiumvarianten. Då rusar spelprocenten. Vad hästen heter eller om den är bra har underordnad betydelse. Fantastiskt kul.

Lätt att gilla

V75-1:  Mack Dragan är ingen ultratalang men har sju raka segrar och är lätt att gilla. Skallen är det troligen Gunde Svan-klass på. Tror ändå mer på Quiz Töll som varit stenbra i två raka för­luster, slagen av Kash Brodda och Rigel Face. Glöm heller inte Camp Nou, tränad av Kent ”Max Flukt” Knutsson. Kolla gärna på senaste loppet.

V75-2: Kash Brodda får vinna för mig, då kan jag dammsuga, plocka ur diskmaskinen och gå ut med soporna i långkalsonger, allt jag blir tillsagd. Visst fasen, jag står i tv-studion. Men ni fattar. Hon har galopperat fyra gånger i rad och såna favoriter spelar jag inte på. Eller jag lirar på att de hoppar igen.

V75-3: Royal Fighter får en ny chans. Han borde smiska upp det här gänget, särskilt om han kan ta ledningen.

Får också för mig att Kalmar är en bana han gillar.

V75-4: Ulisse Kronos är Going Kronos lillebror och absolut inget svart får i familjen. Ännu är inte maskineriet välsmort men det finns rå­styrka som räcker och blir över i klassen. Felfri vinner han, jag betar hårt på det. Andraspår i voltstart har han fixat tidigare.

Mosa på Ludde.

V75-5: Helgens drag heter Cupido Sisu. Ni kanske såg att han galopperade med allt sparat i andra ytter 600 meter från mål i lördags? Före det vann han trots tredjespår första 700, låt vara i ett billigt gäng, men han fick springa som en tok och stack ändå bara undan sista biten. För mig är såna här alltid spikbara. Om han sedan är en ny Jeepster får det vara så.

Spelarna är på läktaren

V75-6: Face Ribb slipper brodden och ska tävla barfota bak. Coffie U.N.G. är spurtstarkare än de flesta och Kim Moberg har många fina skalper i bältet. Dags att knäppa dit Takter, Uhrberg och Kontio också. Hästen är ospelad, spelarna är uppe på läktaren här.

V75-7: Mellby ”alla fyra i backen” Duke är numera historia. Han flög fram som knappt slagen tvåa i V75-finalen senast. Frankie Brodde (skoryck) är också given, liksom Hank von Håleryd. Han är alltid jättebra, en egenskap som folk också brukar tillskriva mig. Närå.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 8, 4, 2 (res 1, 11)

V75-2: 6, 9, 15 (res 2, 12)

V75-3: 2, 3, 5, 6, 9 (res 11, 4)

V75-4: 2 Ulisse Kronos (res 15, 5)

V75-5: 4 Cupido Sisu (res 1, 3)

V75-6: 4, 6, 8, 10 (res 2, 1)

V75-7: 6, 10, 9, 4, 2 (res 5, 1)

900 rader/450 kronor

Helgens tips

1. 4 Cupido Sisu (Kalmar, V75-5)

I sitt livs form. Helgens ­stora drag. Säg inget.

2. 6 Red Hot Metalimo (Kalmar, V75-2)

Barfota runt om, jänkarvagn, spets. Som en raket?

3. 8 Coffie U.N.G. (Kalmar, V75-6)

Spurtar strålande. Hittar Kim Moberg bara ner så.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
’Barfotakaos och ett dunderdrag’

Föregående artikelSimon Zion: ”Det känns overkligt”
Nästa artikelPremiär för ännu ett nytt spel…

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.