Bästa bettingtipsen för Elitloppet

256

elitloppet 2021

Vi närmar oss elitloppshelgen på Solvalla som går av stapeln 28 – 30 maj. Denna bejublade föreställning som är under några dagar med höjdpunkten när vinnaren av Elitloppet alltid ska koras en söndag och denna gång är det söndagen den 30 maj. Vill man ha de bästa bettingtipsen för denna helg – Ja då ska man se alla spelbolag på casinofox.se, licensierade och olicensierade. Här kommer vi ge vår syn på denna helg som för många upplevs som årets händelse inom sportens värld eller åtminstone inom travets värld.

Elitloppet, Sveriges största travfest

Elitloppet är ett inbjudningslopp där man varje år bjuder in 16 hästar som utmärkt sig. Sedan några år körs det även lopp där vinnaren blir direktkvalificerad till Elitloppet.  Hästarna lottas in i två kvalheat, och de fyra bästa i varje försök går vidare till finalen, som sker 2–3 timmar senare samma dag. Ju bättre placering i kvalheatet, desto tidigare får hästens tränare välja startspår inför finalen.

1952 var året då första Elitloppet kördes. Då hette loppet Solvallas jubileumslopp och var en hyllning till att Solvalla fyllde 25 år som travbana. Vinnare av det allra första loppet blev hästen Permit från gamla Västtyskland. Permit vann före den svenska storhästen Frances Bulwark som fick sin revansch genom att vinna året efter då loppet hette Internationellt Elitlopp.

Åren 1952–1958 och 1962–1964 var distansen 1 600 meter. Däremellan kördes loppet över långdistans, 3 200 och även 2 700 meter 1960–1961. De första åren tävlade främst svenska hästar. Men på 60-talet kom de stora franska hästarna och formligen utklassade de svenska. Publiken fick här se bland annat den legendariska Roquépine vinna två år i rad

På 70 – talet kom så åter de första svenska segrarna sen 1953 och då var det Dart Hanover som vann 1972 för att sen följdes upp av den fantastiska svenska hästen Ego Boy som också slog Europarekord i försöken.

Många lopp har gått till historian som de bästa loppen och ett sådant var 1988. Då kom Mack Lobell från USA och krossade alla motstånd. Men ingen glömmer bort 1994 då vann svenska Copiad och Erik Berglöv en riktigt duell när man hade en sjuk fajt mot Pine Chip från USA. Copiad som var en av de bästa hästarna i Sveriges historia vann också året efter, men då mer överlägsen. Varenne från Frankrike var en annan stor häst som har dominerat. Denna vackra häst vann två år i rad, 2001 och 2002, här var det ingen som kunde röra denna stora gigant.

2020 var ett tragiskt år för Elitloppet, dels då Corona satte stopp för publiken och den fantastisk inramning som alltid är Elitloppshelgen, men dels för att det också kom fram att vinnaren Propulsions hade dopats (nervsnittats) innan han kom till Sverige 2015. Nu blev vinnaren diskvalificerad och ägarna blev också återbetalningsskyldiga för alla pengar man sprungit in i Sverige sen 2015. Ett tragiskt år för Elitloppet 2020 med andra ord.

Nu ser vi fram emot 2021 där själva elitloppet går 30 maj, men där hela helgen är en fest och startar redan 28 maj.

Betting på Elitloppet

Vill man spela på alla lopp som går under Elitloppshelgen och framför allt på Elitloppet 30 maj – Ja då finns det flera alternativ där man redan nu har möjlighet att spela på vinnaren, detta till trots att alla hästar fortfarande inte är uttagna ännu. De flesta bolag med licens i Sverige och även de utan licens har tagit fram sina favoriter där man nu kan satsa på sin favorithäst.

Favoriterna på Elitloppet 2021

Nu är inte alla inbjuda hästar klara för årets upplaga av Elitloppet men redan har det dykt upp några favoriter bland bettingbolagen. Den första hästen att bjudas in och som är helt klar att den ska starta är hingsten Ecurie D. Det är en femårig hingst som redan sprungit in hela 3 357 745 kronor. Rekordet för Ecurie D är 1.09.2 på 1640 meter med autostart. Redan nu har Ecurie D blivit favorit bland spelbolagen där man rankar Ecurie D högst upp på många spelbolag, oddset för seger är 3.75. Andra hästar som rankas högt är Hail Maryeb 8.50 gånger pengarna och Frisbee D´Am som just nu står i 12.50 gånger pengarna. Lite av en outsider om hästen blir inbjuden är Very Kronos som har studsat upp som en fjärdehands favorit till 14 gånger pengarna.

Bästa speltipset

Att inte veta om hästen blir uttagen eller inte kan ha sina nackdelar när man ska lämna ett speltips. Men vi anser att Very Kronos är för bra för att inte få finnas med i detta sällskap. Med en tränare som Svante Båth så borgar det för att man kommer vara i toppform inför elitloppet, väl där kommer man tillhöra absolut toppen denna söndag. När vi nu får 14 gånger pengarna på denna fina häst så är det bara att slänga in en slant, detta odds kommer sjunka drastiskt när det blir klart att man ska delta i Elitloppet.

Info om Very Kronos

Very Kronos är en svensk varmblodig travhäst. Han tränas av Svante Båth och körs av Erik Adielsson. Very Kronos började tävla i april 2017 och inledde med två raka segrar. Han hade fram till sista december 2020 sprungit in 3,8 miljoner kronor på 42 starter varav 23 segrar, 2 andraplatser och 1 tredjeplats.

Summering

Lägg 28-30 maj på minnet och boka en plats redan nu för denna Elitloppshelg. En folkfest som vi får hoppas blir med publik detta år. Försök och final för själva elitloppet körs söndagen 30 maj och då vet vi också vilka hästar som blivit inbjudna till denna söndag till Solvalla.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V86 (jackpot): Magnus Teien på offensiven
Nästa artikelV75 Bergsåker med TIPSAREN / SPELGUIDEN

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.