Inför V86 (jackpot): Magnus Teien på offensiven

109

Inför V86® (jackpot): Magnus Teien på offensiven

Gundersen.
Det kan bli namnet på allas läppar när det är jackpot på V86® på onsdag.
Norsk travsports kanske allra hetaste duo i form av pappa Geir Vegard och sonen Magnus Teien beger sig till Mölndal med två norska kulltoppar som båda blir betrodda i sin respektive årsdebut.
Norges kanske allra bästa kusk ger oss allt vi behöver veta inför Chandelles och Kräsj årsdebuter.
– Kräsj är en av de allra bästa fyraåringarna i Norge och han är väl förberedd inför årsdebuten, berättar Magnus Teien Gundersen.

Stall Gundersen har haft en fin inledning på 2021 och man hör på Magnus att man har väldigt stora förväntningar på året.
– Vi har det väldigt väl beställt i stallet med flera hästar som kan hävda sig i årsgångsloppen. Dels siktas både Chandelles och Kräsj mot de norska unghästfinalerna i höst och så har vi ju dessutom Elegant Ima som är en av de bästa fyraåringarna i Sverige.
– Det är pappa som bestämmer när det är dags för årsdebut för Elegant Imas del, men vi siktar givetvis mot derbyt och hästen ser mycket fin ut i träning för dagen. Känslan är att han har utvecklats i vinter och det var skönt att han fick avsluta säsongen på bra vis med en fjärdeplats i Breeders’ Crown-finalen efter att ha tappat formen lite tidigare under säsongen, berättar kusktalangen.

”Outsider i årsdebuten”
På onsdag är det dock två andra hästar i fokus och i V86-3 plockar stallet ut Chandelles som i fjol var femma i Norskt Travkriteriums stoavdelning. Nu är det dags för första starten sedan oktober.
– Hon var ute och krigade i årsgångstoppen bland stona i fjol och gick ganska bra. Detta är en tuff och stark häst, men med tanke på att det handlar om årsdebut tycker jag att man får se henne som en outsider.
– Hon har fått ett par banjobb inför comebacken och sett bra ut i dessa, men vi har inte kört snabbare än 1.17-1.18 och det kan nog behövas något lopp i kroppen innan hon är på topp. Vi siktar henne mot årsgångsloppen för ston i Norge och säsongen är lång.
– Hon är medelsnabb ut bakom bilen, men det blir nog ett lite mer defensivt upplägg på onsdag och så får vi se hur långt det kan räcka. Det är i alla fall en travsäker häst som nog inte ska ha några problem med långresa och utrustningsmässigt går hon likadant som hon gick i fjol – barfota fram samt med vanlig vagn, informerar Magnus.

”Väldigt startsnabb”
Stallets andra bidrag under onsdagen återfinns i V86-5 i form Kräsj som också står inför sin första start för året och hästen har varit ifrån sedan november.
– Detta är en av de bästa hästarna i årgången i Norge och det är kort och gott en bra häst med väldigt bra kapacitet. Det visade han inte minst i fjol när han bland annat sprang 1.12,8/2100 när formen satt där på allvar.
– Han har också fått ett gäng banjobb inför comebacken och sett mycket bra ut i dessa, men det lär inte vara absolut toppform likt vid de tre raka segrarna i höstas direkt i årsdebuten. Jag vill dock poängtera att hästen är väl förberedd inför denna start.
– Dessutom är han väldigt startsnabb och trots spåret en bit ut på vingen får jag ladda iväg det som går från start med förhoppning om att nå ledningen. Skulle vi lyckas hitta dit tror jag att vi är med och krigar om segern, men det kan nog gå även med andra upplägg.
– Han skulle redan haft ett lopp i kroppen då han var anmäld till lärlingsloppet på V75 Färjestad under långfredagen, men vi fick stryka honom därifrån då han var förkyld. Jag tror dock att han ska vara bra i ordning direkt till denna start istället.
– Långresa för honom vet vi inte är några problem då han fungerat bra med samma upplägg tidigare. Lång distans har han inte provat så många gånger så det ska bli spännande. Han är efter Brillanttissime och kan se lite hetsig ut inför start, men det ska man inte lura sig på – han brukar lugna ner sig väl i lopp.
– Han kommer likt i fjol att tävla med skor runt om samt i en vanlig vagn så det blir inga skillnader där. Säsongen är lång även för honom och vi siktar främst emot derbyt samt Jarlsberg Grand Prix – i det kortloppet kommer hans startsnabbhet komma väldigt väl till pass.
– Kräsj är den klart bättre chansen av mina två på onsdag och jag ser verkligen fram emot säsongen i stort, avslutar Norges kanske bästa kusk som står inför ett minst sagt spännande travår.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V86 (jackpot): Kim och Vanja – ett formstarkt radarpar
Nästa artikelBästa bettingtipsen för Elitloppet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.