Båth jagar första V75-segern som Solvallatränare på Söndag

21

v75 söndag

Hallå där…
…Svante Båth, som från och med fredagen kan titulera sig Solvallatränare istället för Bergsåkertränare.

Solvallatränare? Hur kommer det här sig?
– Inget jag styr över själv. Det är helt enkelt så att man har licens vid den bana där man har flest hästar. Nu har jag fler hästar i Knivsta än jag har i Sundsvallsområdet. Sen är det så att jag har mycket hästägare i Stockholm.
– En fördel att jag nu tillhör Solvalla är att jag bett om att få ett stall inne på Solvalla, så det är en skön början. Tidigare har jag varit tvingen att stå med mina hästar i gäststallet.
Du har 158 hästar på din träningslista. Hur många hästar har du på Solvalla respektive Bergsåker i dag?
– Jag har plats för 70 hästar i Sundsvall, plus några konvalescenter. I Knivsta kan jag i alla fall få plats med 80.
Men du kommer bo kvar i Sundsvall?
– Ja, ännu så länge är det så. Jag bor kvar på filialen…, säger Svanste Båth och skrattar.
Hur får du det att fungera praktiskt? Hur ofta är du på gården utanför Stockholm?
– Två dagar i veckan och sedan två dagar i veckan hemma i Sundsvall, sen har jag en dag där jag kan vara där jag behövs, kanske åka och titta på unghästar eller något annat. Den här veckan hade vi fler till start på V86 på Bergsåker så då var jag kvar här, sedan tog jag första planet till Stockholm på torsdagen och sedan var det tävlingar på Solvalla på fredagen och lite fortkörningar, och sedan flyg hem igen.
Du har två hästar till start i söndagens V75-omgång på Mantorp. Hur ser du på chansen för Västerbo Loveboat (V75-1)?
– Han känns bra och har nu två lopp innanför västen. Han har stigande form. Men han har fått ett spår för långt ut på vingen för att det ska kännas som en segerchans. Det är mer platschans än vinstchans.
Är du nöjd med innerspår bakom startbilen för Joy Ribb (V75-6)?
– Ja, det tycker jag. Det kommer gå undan här med 1600 meter och autostart. Kanske provar vi att hänga på en jänkarvagn och helstängt huvudlag. Hon var blek senast, förbryllande blek, men samtidigt blev det fel och hon blev lite less då. Jag tycker vi kommer med en platschans och så är det här en outsider.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.