V75-tips Halmstad 27/2

41

V75TIPSET

V75-1: Jag tror 3 West Wing kan hålla ut 6 Augustus F. från start och då är jag inne på att han får överta spets från 2 Ocotober Kronos. Det är dock inte skrivet i sten och viss risk finns för lite körning mellan de röda kuskarna. Skulle WW få dödens är hans lopp över, han går inte från den positionen. Därför vill jag gardera loppet och jag fyller på med fem hästar bakom tipsettan West Wing. 1 Pioneer F.H, October Kronos, 5 Jonathan Palema, Augustus F. och 9 Bergshults Leffe kan alla utmana vid klaff, öppet lopp. Streckmässigt är Pioneer F.H mest intressant, garanterad en bra resa från innerspåret. Gick en bra avslutning senast och ska passas.
Jonathan Palema är i toppform och gjorde det klart bra som tvåa bakom Scellino Luis senast i finalen på Solvalla.
Augustus F. gjorde det bra när han vann bronsfinalen men man ska tänka på att han tar klivet upp i en tuff klass med flera rutinerade silverrävar.
Bergshults Leffe har ett spännande smygläge. Kan få en bra resa i draget och vi vet att han har en vass avslutning.
Rank: 3,2,5,1,6,9,11,12,4,10,7,8

V75-2: Håller sig 3 Ida Avant i trav tror jag övriga får svårt att stå mot henne från start. Klart intressant! 1 Going Popp och 2 You Know Me är raska, 4 Smaragd, 6 Celebreightr och 7 Carros Girl likaså. Räkna med kubbning från start i detta lopp! Risken är stor att Kolgjini Jr. kör sig till spets med Celebreightr men jag blir inte helt överraskad om Carros Girl kan överflygla dom från start. I det fallet tror jag inte Kevin släpper spets. Men jag ger ändå tipset till Celebreightr, dock ingen spik för mig. Med tanke på att det säkert blir en rivig inledning och dessutom lärlingar på det så vill jag måla på.
Den roligaste skrällen för mig är Ida Avant som är osäker men som är väldigt snabb första biten om hon travar. Hon är ett tidigt bud för mig, se upp!
Going Popp och You Know Me är också tidiga motbud från de fina lägena. Going Popp vann relativt enkelt senast och You Know Me gjorde en bra insats som två i sin senaste start.
Smaragd med en smygresa på innerspår kan bli giftig till slut. Gick i spets senast men trivs nog bättre i ryggar.
5 Chipperoo avslutade ok senast vid vinsten då hon slog Smaragd men det känns som lite risk för att ekipaget kan bli hängande en bit. Inte så het.
Celebreightr har varit riktigt bra vid segrarna, senast är bara att glömma då det gick fel när ekipagen fick volta lite väl länge. Men man ska också komma ihåg att hon sprungit på sig 200.000 ganska snabbt står rätt tufft inne i loppet. Ska nog vara favorit men inte en vettig spik i mina ögon.
Carros Girl är en riktigt mysig tjej som jag vet ligger skötaren varmt om hjärtat. Hon gör sitt bästa för det mesta och är inte så tokig när det stämmer lite. Skulle Kevin lura övriga på spets vore det klart intressant.
9 Caddie Jasmina fick jag äran att köra sista jobbet med och allt kändes normalt. Det är en lite speciell dam som helst av allt ska hålla sig lugn och samlad då hon har tendens att bli het. Dessvärre har hon en hals som spökar emellanåt vilket givetvis hämmar henne. Utan det problemet hade hon med stor sannolikhet haft för mycket pengar på sig för att anmälas till detta loppet, såpass fin häst är det i grunden. Men hon är varken den första eller sista hästen med fin kapacitet som stoppas av halsproblem. Bra läge för henne och en kusk som inte kommer förivra sig. Kommer säkert köras på chans och det krävs mycket klaff på vägen men med en tursam lucka sista 3-400 så kommer hon spurta ettrigt om hon har en bra
dag.
11 Steady Brodda håller fin form, är ett tidigt bud trots det luriga läget. Hon får kusklöftet Henriette Larsen bakom sig (nominerad till Årets Komet 2015). Riktigt duktig och trevlig tjej.
OBS! 6 Celebreightr struken efter att jag skrivit detta.
Rank: 6,7,3,1,2,11,4,9,5,10,13,14,15,8,12

V75-3: 3 Fleetfoot Hanover sitter i spets och lär inte lämna från sig den positionen frivilligt. Mycket talar väl för att hon stannar där hela vägen in i mål men jag tänker faktiskt sticka ut hakan här och ta en rövare. Jag tror att 4 Donna Di Quattro kommer ta ner Fleetfoot Hanover från dödens om det scenariot blir aktuellt. Allra bäst är Donna Di Quattro om hon får en ryggresa men jag tror hon är bra nog att lösa det här den tunga vägen. Jag tänker chansspika DDQ väl medveten om att jag säkert får stå där med dumstruten på efteråt. Men att lira på trav handlar inte bara om att följa en handbok utan man måste våga för att vinna och ta en chansning då och då.
Rank: 4,3,5,9,1,8,2,7,6,10

V75-4: Tror 6 Don Brodde spetsar initialt men ej säkert. 3 Qahar Q.C blir det säkert en lugn avgång med men Ludde kommer söka sig framåt direkt och får han inte överta spets tror jag inte han räds dödens. Den kritiska punkten för Qahar Q.C ligger i startmomentet, han är ganska spänd. Löser han det och travar hela vägen tror jag ingen i loppet slår honom. Jag tycker ändå han ser ganska samlad ut numera och han har ju inga problem med att lufsa på där framme ensam. Jag tycker detta är omgångens spik. Jag tror att Qahar Q.C kan vara en häst för Harper Hanovers lopp under elitloppshelgen. Tror att den undre gränsen är
300.000 så springer han bara in dom slantarna och håller sig under 700.000 så slipper han tillägg. Ska bli spännande att se om han springer en bra tid på ett bra sätt i detta loppet, då tror jag nog stall Kolgjini börjar tänka på att spänna bågen ytterligare.
Många skrällar lurar givetvis bakom om han gör bort sig eller har en sämre dag. 1 Julio Cesar, Don Brodde och 8 Gucci Degato tror jag är värst mot. 12 Tornatore Grif kan vara ett skrällbud. Avslutade vasst bakom RGs Thunderbolt i slutet av Augusti förra året i Count Prides pokalen. Såg ganska seg ut i årsdebuten men bör rimligtvis ha gått framåt med det loppet. Vill nog ändå se lite mer av honom innan han får mitt fulla förtroende.
Rank: 3,1,6,8,12,11,2,5,10,9,13,14,15,4,7

V75-5: 3 Puketorps Redneck är nog snabbast första biten men lär väl släppa. 4 Diotima F. är nog Takter intresserad av att komma ner till sargen med och det vore väl läge att testa i spets även om hon körts i ryggar i de flesta av loppen. 6 Frankie Brodde och 2 Tequila F. är inte så raska från start men kan vara tänkbara bud att överta. Men jag håller nog ändå Diotima F som spetsbud om det inte kommer info om att hon ska köras i ryggar (något säger mig att hon kan bli väl pigg i spets och det är därför hon får rygglopp). Jag ger tipset till Diotima F. som ser ut att ha en bra uppgift här. Kan vara ett spikbud
men hon är inte helt att lita på.
Frankie Brodde håller fin form men inledningen kan bli dryg för hans del och risk finns att han hamnar en bit ner i kön om inte PU väljer att köra framåt direkt.
Mitt drag i loppet är 11 J.C.Bobka. Har formen på topp och får han bara några vettiga ryggar sista 700 så kommer han ta ner många till slut. Tvillingbud!
Gott om skrällbud bakom. 1 Dolce Vici är inte så tokig. Kommer få en fin resa från innerspåret.
8 Miss Prelong tror jag kommer köras offensivt. Fin märr men känslan säger att loppet kommer bli lite för tufft för henne och hon är bara ett platsbud för mig.
Rank: 4,11,6,1,8,2,12,5,9,3,10,7

V75-6: Om Jepson kan ”vända bort” de andra så kan han nog hålla upp spets med 1 Bula Bula Am men jag tror mer på att 7 Springover hinner först till spets om Lövgren träffar springspåret. 2 Montana Crown och 3 Bobbery kan blanda sig in i spetsstriden och åtminstone Montana Crown tror jag André Eklundh testar i spets med om han skulle komma dit. Men tveksam till att han vågar ladda alltför hårt med honom.
Tipset går till 10 Dizzy River. Han såg väldigt fin ut senast när han vann överlägset mot ett skräpgäng. Nu är motståndet mycket skarpare men han är bra den här och utan strul på vägen bör det vara en bra chans. Spikförslag även här.
Montana Crown var bra vid segern näst senast och formen ska vara fortsatt fin. Senast blev han spänd och rullade över i galopp in i svängen. Håller han sig på benen här kan han utmana om segern.
Springover är väl den givna utmanaren då han har en bra chans att hitta till spets. Kommer säkert hålla sig i ledningen ett bra tag, kanske hela vägen.
Bula Bula Am är en björnstark dam som inte kommer köras defensivt då hon inte kan vinna loppet på speed. Kan knäcka ledaren men frågan är om hon kan stå mot övriga.
Bobbery är inte så tokig. Blev fast med en del sparat senast. Skrällbud!
Rank: 10,2,7,1,3,8,9,6,4,5,12,11

V75-7: 4 Dixie Exclusive är snabbast första biten men känslan är att JU släpper. 5 Stricker och 6 Vivo Per Lei är ganska bra med från start, först fram får nog överta. Även 7 Michelangelo Ås är rask men tar  sig knappast förbi de invändiga av egen kraft. Kan vara så att övriga är intresserade av ryggen på Michelangelo Ås men en felfri Vivo Per Lei med Takter i sulkyn tror jag inte släpper. Han är mitt spetsbud även om jag vill lägga in en brasklapp för Dixie Exclusive som Untersteiner Jr. eventuellt ska testa med jänkarvagn och då kommer han laddas för spets och köras där. Håll utkik efter den infon!
Tipset ger jag till 9 Tango Vang som har ett fint läge. Jag tycker han gick ok senast efter en liten paus och denna gången får han Björn Goop i vagnen vilket borde passa perfekt. Han behöver hållas igång till slut och det är ju typ BG:s specialitet.
Men jag vill ha många i det här loppet. Har ni råd tar ni alla.
1 Beppe Am är ett tidigt bud, främst med tanke på spår och kusk. Örjan med luckan till slut, ja ni vet hur det brukar se ut då.
2 Elmer Gold har hittat fin form och har ett bra läge vilket gör att jag rankar upp honom. Skrällduglig.
3 Vison Fromentro tycker jag är klart intressant. Han är nog inte heller helt oäven från start och kanske är det han som överraskar och lägger beslag på ledningen. Då kan det hålla hela vägen för han har gjort bra insatser på slutet. Under 10% i nuläget!
Dixie Exclusive är en egendomlig herre. Han körs ofta på chans då han går bäst med dom loppen men ibland överraskar han genom att göra bra lopp även från andra positioner. En rätt så humörbetonad häst som kan vakna upp på fel sida och vara lite småtokig. Är han någorlunda harmonisk på lördag tror jag JU slänger på jänkarbiken och laddar för spets. Om han inte pullar bort för mycket krafter kan det mycket väl hålla hela vägen.
Stricker har verkligen formen i zenit. Det är också en lite speciell kille med lite heta tendenser vilket gör att jag tror att PU siktar på ett rygglopp. Han var ju faktiskt före en såpass bra häst som On Track Piraten senast och han kan definitivt göra upp om det här.
Vivo Per Lei är lite osäker och senast felade han med det mesta sparat. Skulle han nå spets här är mycket vunnet då det är en position han trivs gott i. Mycket intressant skrällbud!
Michelangelo Ås fick jag upp ögonen för redan när han var hos Ola Samuelsson men han svek några gånger när jag trodde på honom. Hos Bergh har han dock tagit ett kliv uppåt och visat att han är lite extra. Men man kanske inte ska dra för stora växlar av senaste loppet, då fick han loppet kört i halsen. Nu är han upp en klass och jag tror inte han får en lika enkel väg till segern denna gången.
Rank: 9,7,3,5,6,4,1,2,11,12,8,10

Systemet

V75-1: 1,2,3,5,6,9
V75-2:
1,2,3,4,5,7,9,11
V75-3:
4 Donna Di Quattro
V75-4:
3 Qahar Q.C
V75-5:
1,4,6,11
V75-6:
10 Dizzy River
V75-7:
1,2,3,4,5,6,7,9
1536 rader/768:-

DD-förslag

DD-1: 10 Dizzy River
DD-2: 3,4,5,6,7,9
Rak DD: 10-9

Lycka till!

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.