Beckman tog sista chansen

247

beckman

Gulddebutanten Beckman drog det längsta strået.
I en ursinnig uppgörelse med etablerade elithästen Raja Mirchi tog han hem ”Olympiatravet Sista chansen” och seglar därmed upp som en av favoriterna i nästa veckas final.
– Han har allt, han är stark och snabb och har vinnarinstinkten, sa Beckmans tränare och kusk Åke Svanstedt.
Att varken Beckman eller Raja Mirchi hade startat på flera månader kunde man inte tro. De två klasshästarna bjöd på årets hittills rivigaste lopp i den äldre eliten. Beckman, som gjorde sin första start i gulddivisionen, tog hand om ledningen men efter 500 meter som öppnats på kilometertiden 1.10,5 valde Åke Svanstedt att släppa till Raja Mirchi och Lutfi Kolgjini. Med den sjufaldige miljonären i ledningen trodde nog de flesta att loppet var avgjort. När hästarna kom upp för varvning kastade emellertid Åke Svanstedt loss från rygg på ledaren.
– Det började gå så väldigt sakta och hade jag suttit kvar hade vi aldrig sett dagens ljus så jag provade att köra till, förklarade Svanstedt.
Raja Mirchi kunde inte svara Beckmans hastiga attack men Lutfi Kolgjini satt inte nöjd utan gick kort senare ut som första häst i andraspår. Där satte han press på ledaren och in på upploppet såg han ut att vara på väg att koppla grepp. Men Beckman stred som en tiger och när målfotot granskats stod det klart att han tagit sin nionde raka seger.
– Normalt sett ska inte Beckman stå emot Raja Mirchi men så här i efterhand hade jag kanske vunnit enklare om jag kört i ledningen hela vägen. Hästen är stark och rejäl och kämpar otroligt bra. I dag tog han verkligen fram vinnarskallen, sa Åke Svanstedt som redan har kvalat in Sebastian K. och Monster Drive till Olympiatravets final på Åby kommande lördag.
– Jag ska köra Sebastian K. och Jorma Kontio ska köra en av de andra. Han får välja vilken av dem han vill köra.

Raja Mirchi till final

Favoriten Raja Mirchi föll med flaggan i topp och Lutfi Kolgjini var inte allt för nedslagen efter förlusten.
– Jag var förvånad att min häst inte kunde svara när Åke styrde på för normalt kan han accelerera. Men han gjorde en mycket bra insats. Han hade varit borta länge och kommer gå framåt rejält med det här loppet.
Lutfi Kolgjini fick också plåster på såren i silverdivisionen där hans El Mago Pellini spurtade till seger och redan nästa lördag kan Raja Mirchi ta revansch. Efter gulddivisionen fick han en inbjudan till Olympiatravets final.
– Jag tackade ja och då är det jag som rycker skorna nu när de andra har ryckt färdigt.
Övriga finalklara hästar är Bagley, G.H.Nemo, Maharajah, Persos Seaman, Save The Quick och Roxana de Barbrey. Starspåren lottas på söndagen.

Dubbel till team Nurmos-Kontio
Omgångens största favorit, Timo Nurmos-tränade Checco Boko, gjorde ingen besviken. Han tog ledningen i en snabb öppning och efter att ha fått dämpa tempot en bit pinnande han ifrån sina konkurrenter på lätta ben.
– Han var bra och vann med krafter kvar, sa kusken Jorma Kontio.
Segern, som var Checco Bokos femte i åttonde starten, togs i klass I och av allt att döma kan hästen bli en riktig klassklättrare framöver.
– Han är bara fyra år och får han hålla sig frisk kan han bli riktigt bra, sa Kontio.
Team Nurmos-Kontio fick glädjas åt ytterligare en favoritseger när Going For Gold Zaz vann silverdivisionen från ledningen.
– Han var lite rullig efter 50 meter så jag körde lite på säkerhet men sedan släpptes vi till ledningen och hästen kändes bra hela vägen. Jag körde aldrig på honom utan han fick sköta sig själv och hade krafter kvar i mål, sa Kontio.

Tålmodig väntan gav seger
Hemmahästen Maraton Broline skrällde i fyraåringsloppet efter att ha serverats ett lopp i mestadels andra par utvändigt av sin tränare Dagfinn Aarum.
– Jag fick en liten kick när jag såg det här loppet bland propositionerna för lite över en månad sedan. Jag visste att jag hade en häst i form och väntade med att starta. Det är det här man tränar för och ibland blir det rätt.
Även i klass II skrällde det till när Sören Eriksson lotsade Solvallaamatören Anders Ahlnebys Star Cross först över mållinjen.

Överraskning i Th Egnells Memorial
Anrika kallblodsloppet Th Egnells Memorial var en vidöppen historia på förhand och det blev också en för spelarna överraskande vinnare i Jan-Olov Perssons Lärkan.
– Vi fick ett optimalt lopp och det är också vad som fordras för att han ska vinna, sa kusken Ulf Ohlsson.
Det låg jackpotpengar i V75-potten och de som lyckades pricka in samtliga vinnare belönades med 335 582 kronor för sju rätt. Sex rätt gav 1 234 kronor och fem rätt 64
kronor. Hos A Andersson Shell i Olofström var man extra lyckosam på andelsspelet. Totalt blev det 9,2 sjuor och 3,5 miljoner kronor att dela på för 62 vinnare.

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.