Behaglig resa för Ingves och Al Dente

45

jackpot ingves v75

Kullens kung Al Dente fick ett ganska behaglig segerlopp när uttagningarna till pokalloppen avgjordes på Åby på söndagen.
Peter Ingves körde Catarina Lundströms häst för första gången och gör det gärna igen.
– Han är snabb den här – det har jag ju sett från sidan några gånger, sa Ingves efter att ha spårat från start till mål i uttagningsloppet till Konung Gustaf V:s Pokal.

Åbytravet i Mölndal gläntade på dörren till sina ”pokallopp” för de tre-och fyraåriga hästarna på söndagen. 44 ston och lika många hingstar och valacker stred om platser i finalerna i Konung Gustaf V:s Pokal och Drottning Silvias Pokal lördagen 16 maj.
Det blev en hoper riktigt fina uppgörelser. Särskilt spännande blev det emellertid inte i loppet där Al Dente var favorit.
Peter Ingves såg till att hålla de andra hästarna utvändigt när bilen lämnade fältet och kullens kung från fjolåret i Sverige vann utan att behöva visa hela registret.
– Det vart ju enkelt då han fick bestämma så här – men han gick undan på fina fötter. Han blev lite för ensam tyckte jag själv på upploppet men jag ryckte aldrig tussarna. Så det fanns lite sparat i alla fall, sa Peter Ingves.

En av kungafavoriterna
Al Dente vann 13 av 16 lopp under fjolåret och den enda riktiga plumpen kom i kriteriet där hästen inte alls stod att känna igen. Därefter blev ställdes hästen undan för vinterträning.
2015 har Al Dente inlett med två segrar och lördagen 16 maj blir han en av favoriterna till segern i Kungapokalen med nästan en miljon kronor i förstapris.
Mothugg där blir det bland annat av Volstead från samma stall, hingsten avslutade klart ögonbrynshöjande till andraplatsen för Örjan Kihlström.

Banrekordet rök
Tränarduon Catarina Lundström och Stefan Melander hade sammanlagt 14 hästar med sig till Åbytravet. Resultatet blev tre hästar inkvalade till hingstarnas final och två i stonas.
Party Boat Hanover blev stallets andra uttagningsvinnare till Kungapokalen. Johnny Takter körde jätteskrällen endast spelad på en procent på V64.
I loppet fick dagens största förhandsfavorit Jontte Boy tuff press på sig i ledningen och tog sig inte vidare till final. Takter hade släppt ledningen med Party Boat Hanover och kunde
spurtade till seger via open stretch, det extra innerspåret.
Jerry Riordans Sylvester America stod för hela jobbet utvändigt favoriten och var mycket imponerande som tvåa för körande Christoffer Eriksson.
Party Boat Hanover blev dagssnabbast på 1.12,2 över 2140 meter med autostart. Ett nytt banrekord på Åby för utländska hingstar och valacker.

Lennartsson med eget
Per Lennartsson inledde dagen med två segrar och såg till att kolleger fick två hästar med i finalen av Drottningens pokal.
Cash Gamble är en häst från det egna stallet som Per Lennartsson slog till med i det sista uttagningsloppet i killarnas uppgörelse. Det blev en resa i andraparet utvändig och när luckan kom lite sent avgjorde han säkert i loppet där favoriten Spartan Kronos var bra trea efter ett tungt lopp.
Det fjärde uttagningsloppet till Konung Gustaf V:s Pokal vanns av Lars I Nilssons From Dust To Dawn. Johnny Takters andra triumf.

”Ett annat upplägg i finalen”
Olympia Tilly, förstaseedad bland travdamerna av 2011 års kull, kördes offensivt och lekte med motståndet i sitt uttagningslopp. Per Lennartsson satt bra till i andraparet utvändigt men valde att styra fram utvändigt ledaren varvet från mål.
Olympia Tilly fick gå till ledningen halvvarvet kvar och avslutade stadigt hela vägen till mål. Stall Tillys Heikki Pekkala tränar.
– Det blev tufft men jag var tvungen att köra så för att vinna. För att vinna finalen krävs nog ett annat upplägg då just speeden är hennes signum, sa Lennartsson.
Övriga uttagningslopp till Drottning Silvias Pokal vanns av Kjell Wallins Barca, Joakim Lövgrens Promise Me och Stefan Melanders Bella Beluga.
24 hästar är nu inkvalade till finalerna på Åby i samband med V75 om två veckor.
Det blev en skrällbetonad kvalomgång och utdelningen för sex rätt på V64-spelet sköt upp i 460 000 kronor, femmorna betalde 2 558 och fyra rätt 165 kronor.

Startlista
Konung Gustaf V:s Pokal
2 140 meter autostart
häst/tränare
1. From Dust To Dawn (Lars I Nilsson)
2. Cash Gamble (Per Lennartsson)
3. Party Boat Hanover (Stefan Melander)
4. Al Dente (Catarina Lundström)
5. Valentino Strix (Catarina Denberger)
6. Volstead (Stefan Melander)
7. Spartan Kronos (Conrad Lugauer)
8. Orion Tilly (Björn Goop)
9. Carabinieri (Peter Untersteiner)
10. Sylvester America (Jerry Riordan)
11. Be Spontaneous (Daniel Redén)
12. Explosive de Vie (Jim Oscarsson)
Förstapris: 940 960 kronor

Startlista
Drottning Silvias Pokal
2 140 meter autostart
häst/tränare
1. Olympia Tilly (Heikki Pekkala)
2. Promise Me (Joakim Lövgren)
3. Bella Beluga (Stefan Melander)
4. Barca (Kjell Wallin)
5. Jetta Palema (Pär Hedberg)
6. How Amazing Tooma (Robert Bergh)
7. Candy Store (Lutfi Kolgjini)
8. Roses Glory (Peter Untersteiner)
9. Ruby Trap (Stefan Melander)
10. Souchong (Roger Walmann)
11. Goosebumps Pellini (Peter Untersteiner)
12. Annabelle Dimanche (Svend Dyhrberg)
Förstapris: 940 960 kronor

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.