Svenskfödda Vincennes vann Lotterian

36

image-2

Det svenskfödda stoet Vincennes vann det italienska storloppet Gran Premio Lotteria för Roberto Andreghetti.
Förstapriset var 1,6 miljoner kronor och via en sylvass spurt besegrade hon de tre senaste årens vinnare, Mack Grace Sm.
Sämre gick det för de tre svensktränade hästarna som inte ens tog sig till final.

Lotterian avgjordes som vanligt på Agnano-banan i Neapel och finalen var till stora delar likt det ena försöket. Titelförsvarararen Mack Grace Sm övertog ledningen från Vincennes och såg ut att ha allt under kontroll genom slutkurvan. Men när den utvändige hästen, Chapeau, började tröttna in på upploppet tog sig Roberto Andreghetti ut snävt med Vincennes och störde Chapeau till galopp. När hon väl fått fritt fram så blixtrade Vincennes till och i en vass finish tog hon sig förbi ledande Mack Grace Sm kort före mål. Domarna valde att fria den Fabrice Souloy-tränade hästen. Segertiden blev 1.11,8 över distansen 1600 meter med bilstart och Vincennes vann även sitt försök efter ett lopp i rygg på även då ledande Mack Grace Sm. Vincennes såldes i fjol till Frankrike och gick i träning till Fabrice Souloy. Tidigare i Sverige tränades hon av Sören Lennartsson och vann bland annat Svenskt TravOaks och Breeders Crown.
Mack Grace Sm, som vunnit Lotterian de tre senaste åren, notade tiden 1.11,9 som tvåa.

Inga nya inbjudningar till Elitloppet
För de tre svensktränade hästarna som provade lyckan i Neapel blev det ingen utdelning. Lars I Nilssons Dreams Take Time galopperade in mot den första kurvan i sitt försök för Roberto Andreghetti. Och Stefan Melanders Increased Workload galopperade bort sig i starten, samt Friction tröttnade efter en resa utvändigt om ledaren och blev näst sist.
Något större avtryck gjorde inte årets upplaga av Lotterian på Solvallas sportchef Markus Myron.
– Det är ingen som har fått någon inbjudan till Elitloppet. Det var lite svårt att göra någon riktig bedömning av loppet. De på förhand mest intressanta hästarna visade lite tveksam form eller kom inte till i loppet. Så vi avvaktar lite, säger Markus Myron.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.