Bejublad hemmaseger i OSLO Grand Prix 2015

74

bbs sugarlight

B.B.S.Sugarlight tog en bejublad hemmaseger i Oslo Grand Prix och visade vem som är Norges bästa häst.
Tränad av amatören Fredrik Solberg och körd av Peter Untersteiner tog han hem förstapriset på 1,5 miljoner norska kronor.
– För mig är det här lika stort som att vinna Elitloppet, sa en rörd Fredrik Solberg.

I våras vann han Olympiatravet i imponerande stil.
I Elitloppet fick B.B.S.Sugarlight aldrig chansen och satt fast med krafter kvar som femma. Men i Norges största lopp blev det på nytt en fullträff i ett miljonlopp för hästen som har haft en sensationell utveckling de senaste ett och ett halvt åren. Under stort jubel på Bjerke travbana höll B.B.S.Sugarlight undan till seger från ledningen på tiden 1.11,3 över distansen 2100 meter med bilstart.
– Det är helt fantastiskt. Det största du kan vinna i Norge. För mig är det lika stort som att vinna Elitloppet, sa tränaren och ägaren Fredrik Solberg efter den känslosamma triumfen.

”Kändes som en rund miljon”
Som vanligt var det Peter Untersteiner som satt i sulkyn och sin vana trogen öppnade B.B.S.Sugarlight bra från start. Men det tog ett knappt halvvarv innan han övertog ledningen från Oasis Bi som spetsat initialt.
– Han öppnade bra och sedan såg jag att Björn ville släppa. Men han var väldigt lugn idag, nästan för lugn, och ett tag var jag lite orolig om det var något fel på honom. Jag visste inte om han var på hugget när vi skulle överta, sa Peter Untersteiner.
– Sedan kändes han lugn och fin första varvet. Ibland kan han vara lite hetsig men idag var han så lugn. Han kändes som en rund miljon in på upploppet och sedan utmanade Oasis Bi men han vann ju säkert. Det här är otroligt stort.

Oasis Bi tvåa
Oasis Bi fick chansen från rygg på ledaren kort före mål och närmade sig hastigt den sista biten men var utan chans att nå ikapp B.B.S.Sugarlight. Björn Goop var tillfreds med hästens insats som inbringade 750 000 kronor i andrapris.
– Jag är jättenöjd med hästen. Han var bra och utmanade hela vägen in mot mål. Hade vi fått luckan lite tidigare hade han kanske varit närmare i mål, sa Björn Goop.

”Inte missnöjd med Mosaique Face”
Trea blev en mycket bra avslutande Papagayo E. som gjorde ett kanonlopp men fick för långt fram efter en resa i fjärde par utvändigt. Fyra blev Mosaique Face där Adrian Kolgjini lät sin häst avancera fram utvändigt om ledaren efter ett varv när det gick så sakta mitt i loppet.
– Jag är inte missnöjd på något sätt. Han hamnade för dåligt på det och jag ville inte ge upp loppet ändå och ville ge hästen en chans. Han fick jobba sig fram i dödens och gjorde ett jättebra lopp, sa Adrian Kolgjini.

Årjängs Stora blir nästa start
Men hästen som hyllades under stort bifall och vild glädje på Bjerke var B.B.S.Sugarlight där sagan bara fortsätter. Hästen tog nu sin andra storloppsseger på bara några månader och fortsättning följer i sommar och i höst.
– Nu blir det Årjängs Stora Sprinterlopp som blir nästa start. Sedan blir det Hugo Åbergs och sedan Åby Stora Pris, sa Fredrik Solberg och fortsatte att räkna upp flera tänkbara storlopp under hösten.
– Det här var en go revansch efter Elitloppet på Solvalla. Nu är han Norges bästa häst, det är inget att diskutera. Kanske är han också världens bästa häst, fortsatte Solberg.
Peter Untersteiner kan skriva upp ännu ett storlopp på sitt CV efter Oslo Grand Prix. Halmstadtränaren var full av beundran över B.B.S.Sugarlight.
– Det har varit en fantastisk utveckling i hästen och det är härligt att få vara en liten bricka i det här spelet, sa Untersteiner.

Lome Brage besegrade Lannem Silje
I övrigt inom V75-omgången så kördes det ett högklassigt kallblodslopp där Lannem Silje och Tekno Odin återigen möttes. Men det blev en imponerande vinnare i Lome Brage som vann från ledningen på tiden 1.19,6 över distansen 1609 meter med bilstart. Lannem Silje blev tvåa och gjorde det ett jättebra lopp från andra par utvändigt. Hon var dock utan chans att rå på en för dagen enorm Lome Brage. Han inledde första femhundra metrarna efter 1.19 och varvade på 1.18. Över upploppet höll han Lannem Silje ifrån sig när hon attackerade.
– Hästen min gjorde ett otroligt lopp. Han fick en hetsig Tekno Odin på utsidan och Lannem Silje smygandes där bak så jag tänkte att det här blir tungt, sa segerkusken Per Oleg Midtfjeld.

Fransk kross igen
En imponerande vinnare fick vi även se i V75-inledningen där fransyskan Billie de Montfort hade en ny uppvisning. Senast det begav sig var under elitloppshelgen och nu var det dags igen. Trots en löpning utvändigt om ledaren så krossade hon konkurrenterna och tog en ny imponerande seger för Eric Raffin. Det fyraåriga stoet har redan tjänat drygt 8,2 miljoner kronor.
Det blev favoritbetonat på V75 där sju rätt betalade 527 kronor. Det blev ingen utdelning på varken sex eller fem rätt och därmed Dubbel Jackpot till midsommars V75-omgång som avgörs i Kalmar kommande söndag. En ensam vinnare kan då ta hem 34 miljoner kronor enbart på sju rätt.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.