Bekräftat: Karriären över för stjärnhästen

166

Stjärnhästen Timoko slutar.

Det bekräftar tränaren Richard Westerink för fransk media under torsdagen.

Den dubble Elitloppsvinnaren sprang in över 47 miljoner kronor under karriären.

I lördags gjorde 10-årige Timoko sin allra sista tävlingsstart på fransk mark – i Cagnes-Sur-Mer, och vann på 1.09,1 över 1 609 meter från dödenspositionen.

Som vanligt hade Timoko sin ständige följeslagare Björn Goop i sulkyn. I onsdagens Sportbladet tackade Björn Goop Timoko för allt i sin krönika – och meddelade samtidigt att karriären förmodligen var över – trots att det ryktats om en start på Wolvega på söndag.

”Fantastisk resa”

”Tränaren Richard Westerink och övriga kretsen runt hästen ska nu som brukligt fundera i några veckor över framtiden. De överväger kraftigt att det är färdigtävlat nu”, skrev Björn Goop bland annat. Han fortsatte:

”Det har varit en fantastisk resa med en extremt unik häst. Det har varit en ära att få vara med på den”.

Redan under torsdagen kom beskedet från tränaren Richard Westerink.

Franska medierna Equidia Live och Le Parisien Turf rapporterar om att Timoko lägger tävlingsskorna på hyllan. Enligt tränaren är Timokos ben slitna.

Vann Elitloppet

Sista helgen i maj i år skrällvann Timoko Elitloppet med Björn Goop i sulkyn för andra gången. Efter den segern hyllade en rörd Björn Goop sagohästen.

– Det är ju svårt att jämföra. Det var första gången i vinnarcirkeln för mig när han vann 2014 och det är klart att den segern var oerhört stor. Den här är mer emotionell på det sättet att vi vet att han är tio år och snart är karriären slut, i Frankrike är den ju definitivt slut snart. För mig och ägarna är det mer emotionellt, sa Goop då.

I och med segern i lördagens avslutande lopp passerade Timoko fem miljoner euro i inkörda pengar, motsvarande 47 miljoner kronor.

Texten uppdateras.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.