Jagar en historisk titel: ”Toppform”

43

Peter Untersteiner, 57, har vunnit många stora travlopp.

Men aldrig ett av de mest ärofyllda – Svenskt Travderby.

På söndag kan det vara dags med Sobel Conway.

– Han har toppform, säger Peter Untersteiner till Trav365.

I fjol blev han landets vinstrikaste travtränare och han har vunnit storlopp som E3, Breeders Crown, StoChampionatet, Derbystoet, Svenskt Travkriterium, Olympiatravet, och Oslo Grand Prix – för att nämna några storlopp.

Men det finns ett lopp som Halmstadtränaren drömmer om att få vinna – ärofyllda Svenskt Travderby.

På söndag är Peter Untersteiner med i matchen – då han startar Sobel Conway.

Kretsen kring hästen jagar förstapriset på två miljoner kronor, en plats i historieböckerna, och en gul kavaj.

”Har alltid gillat hästen”

– Sobel Conway gick sista sandjobbet i dag, torsdag, och allt var frid och fröjd och han har toppform, säger Peter Untersteiner till Trav365 och fortsätter:

– Han har visat att toppformen sitter där i de två senaste starterna och jag både hoppas och tror att han svarar för en lika god insats på söndag.

Sobel Conway har hittills i karriären tjänat drygt 720 000 kronor på 17 starter.

– Vi har alltid gillat den här hästen, men vi har tagit det lite försiktigt med honom, samtidigt som han har haft en del otur, säger Peter Untersteiner och fortsätter:

– Han har galopperat i kval både till Kungapokalen och SprinterMästaren och det är endast de två gånger som han har galopperat hittills i sin karriär och det har varit dålig tajming då han varit väldigt bra i ordning bägge gångerna.

”Måste vara realistisk”

Är du överraskad att hästen är med i Svenskt Travderby?

– Helt chockad är jag inte, han har varit på gång ganska länge utan att få till det fullt ut, men nu på slutet har han fått det i uttagningarna senast och vid seger på V75 näst senast då han var grym i Klass I-finalen som fick öppna hårt men ändå höll undan.

Vad kan du förvänta dig på söndag?

– En slant är väl realistiskt, man får vara realist och säga så. Jag skulle gärna komma ner invändigt med honom och köra på chans, för då kan han avsluta bra.

Han är den enda av tolv hästar i finalen som inte är med i Premiechansningen och därmed går han miste om dubbla prispengar vid prisplacering, vet du varför det blev så?

– Ägarna till Sobel Conway har haft hästar i 40 år och aldrig varit i närheten av något årgångslopp, och de har trott att de aldrig ska få en sådan häst i sitt liv. Nu har de två yngre syskon till Sobel Conway som är med i Premiechansningen, nu fattar dom att även de kan få en bra häst, skrattar Untersteiner.

Du har även 6 Chiquitta Diablo (V75-4) och 7 Legend Brodde (V75-5) till start på söndag, vad kan du säga där?

– Chiquitta Diablo är lite på gång tycker jag, hon gick bra senast och allting ser fortsatt bra ut även efter det så jag tror på en god insats och hon ska tävla i jänkarvagn för första gången. Legend Brodde gick bra i comebacken senast efter att ha varit borta i 10 månader och går normalt framåt med det loppet, men det lär behövas för nu är det tufft emot och vingelrisk, säger Peter Untersteiner.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelÄgaren: ”Är klart man ångrar sig”
Nästa artikelBekräftat: Karriären över för stjärnhästen

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.