”Bergh flyttar in” och en dubbel Jäger…sro

235

TRAVDDBLOGGEN

Det har varit lite skriverier ett tag angående en eventuell flytt för Robert Bergh men i vanlig ordning så har det mest dementerats. Lite som när det började ryktas att Svanstedt skulle flytta till USA och han själv sa att det är aktuellt först om några år. Ett halvår senare så gick flyttlasset. Typ. Nu har Berghan köpt en stor gård i Björketorp som ligger i Marks kommun, en knapp timmes väg från Åby. Därmed kommer Robert Bergh f r o m 1 April 2015 att bli Åbytränare. Väldigt spännande tycker jag.

Jag skrev om framtiden för V86 i förra inlägget och det visade sig att det inte blev riktigt så som jag fått för mig. Det verkar som att det nu blir två olika upplägg. Mellan Oktober och April så kör man delade omgångar (Solvalla/Åby/Jägersro/Bergsåker) och mellan Maj och September kör man V86 på en bana. Den banan kommer vara Solvalla med undantag för ett litet sommaruppehåll på nationalbanan (varför man nu gör det…). Tanken med det är att på vintern är trav en bra TV-produkt och på sommaren en bra se-på-plats produkt. Känns väl som ett vettigt upplägg men kanske ändå inte optimalt. Men testar man inte så får man inte heller reda på något.

Imorgon är det V75 på Jägersro vilket också innebär att det är dagens dubbel på Jägersro. I DD-1 blir Flemmings 2 Red Rapide klar favorit och det låter som att han håller den här hästen rätt så högt. Han möter dock en riktigt bra häst i 1 Spark Rick och håller han upp spets så kan det bli tufft att nå honom. Bra lås där kanske man jag vill ha med ytterligare två: 8 Paramount och 9 Remember My Name. Paramount är rysligt rask ut om man laddar rejält och det är jag lite inne på att man gör imorgon. Vill minnas att Ingves sagt att han aldrig suttit bakom en mer startsnabb häst än Paramount. Remember My Name får Petter Lundberg i sulkyn som åker ner från Boden! (150 mil enkel resa) för att ersätta Håkan K Persson som fått inflammation i armarna. Petter är ju ingen blyg kusk och det lär bli offensivt om tempot bedarrar.
I DD-2 tänker jag chansa lite. Igen. Brukar ju gå sådär… Jag hoppas nämligen att det är lite ”Nahar-väder” imorgon och då är det givetvis så att 7 Nahar blir mitt tips. Men jag dubblar med ytterligare en intressant häst, 1 Claes Boko. Tycker Stig H låter uppåt och läget är bra även om han inte är någon riktigt snabbstartare. Skulle han få rygg på 2 Mosaique Face så tycker jag definitivt han ska räknas. Ludde lär väl inte göra samma ”misstag” som Adrian senast, dvs att hålla ett alltför lågt tempo. Kommer luckan 200 kvar så kan Claes Boko växla Mosaique Face på speed. Tror jag. Men trav är trav 🙂

DD-1: 1,2,8,9
DD-2: 1,7
Min raka DD: 8-7
Min roliga DD: 8-1

9 Quiteanotherstory i V75-2 har jag lite feeling för. Krävs lite tempo i täten men hon är helt klart segerduglig mot detta motståndet.
7 Västerboonthenews kommer förhoppningsvis få mothugg i spets från 1 Scirocco Sisa eller 3 Eketorpets Tess men frågan är om han inte är bra nog att ta ner dom från dödens. Blir inte helt överraskad om han får överta spets heller och då känns det stenklart. 6 Call Me Hanover tycker jag inte man ska glömma om man garderar Västerboonthenews.
Toppform på 7 Pantarei Ans i V75-5, glöm ej! Rätt så jämnt och bra lopp. 9 Radieux känns streckvärd. Ute i Europaderbyt senast.

Avslutar med ett litet speltips till det avslutande lärlingsloppet imorgon. 6 Startingtoday E.P är i bra författning och har en duktig lärling i sulkyn. Får man över 10 gånger på den så kan det vara ett kul spel. Eller varför inte som u-häst på en tvilling 🙂

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelNästagångare 25-29 oktober 2014
Nästa artikelLudde spelar ut starka kort på hemmaplan

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.