Ludde spelar ut starka kort på hemmaplan

197

kolgjini starka kort

Segertorkan i V75 har varit lång för Lutfi Kolgjini.
Hemma på Jägersro ska det bli ändring på det.
– Mosaique Face är hur fin som helst och ska vara bättre den här gången, säger Kolgjini inför lördagens sportsliga höjdpunkt C.L. Müllers Memorial.

Inte sedan Archangel Ams fullträff i derbyuttagningarna 26 augusti har Lutfi Kolgjini fått vända upp för segerdefilering efter ett V75-lopp. Två månaders segertorka i travets elitserie kanske inte låter som en evighet men för en tränare av Lutfi Kolgjinis kaliber är det en lång period. Det är emellertid högst ovanligt att han kör blankt hemma på Jägersro och när Malmöbanan på lördagen arrangerar V75 har Kolgjini flera starka kort att spela ut. Störst uppmärksamhet tilldrar sig sjufaldige miljonären Mosaique Face (V75-7). Hästen såg senast ut att gå mot segern i Svenskt Mästerskap men den sista biten tvingades han sträcka vapen mot Rättvikshästen On Track Piraten.
– Mosaique Face var inte som bäst senast. Ska jag vara riktigt ärlig så har jag hållit honom i lite ”oform”. Jag vill pricka in formen lite senare i vinter, framför allt till slutet av januari, så jag kör inga ”spritsande” jobb med honom för att han ska nå formtoppar utan jag låter honom ligga där han är och hoppas att det kan räcka ändå, säger Kolgjini som även om toppformen ännu inte har infunnit sig låter uppåt inför lördagens start.
– Jag körde sex intervaller med honom i backen i tisdags, det är det jobbet han går den här veckan, och han kändes pigg och glad och med svansen på ryggen. Han känns hur fin som helst så jag är inte så jätteorolig. Formen bedömer jag som 90-procentig.
Att Mosaique Face ska gå med skor på hovarna den här gången är inte heller något som oroar Jägersrotränaren.
– Han har gått fantastiska lopp och vunnit på 1.09,5 med skor, han vann försök och final i derbyt med skor, så det är liksom inte den största faktorn som oroar mig.

”Drar i högertömmen”
Lutfi Kolgjini sitter med fler trumf på hand. Inte minst New Moon Face (V75-4). Hästen har galopperat i 19 av karriärens 26 starter, vilket har skamfilat hans rykte något, men kapacitet så det räcker finns.
– Jag tror lika mycket på honom fortfarande men han har en fransk morsa och de är ju otroligt komplicerade och lite sena i skallen, så jag väntar in den här hästen, jag vet vad han kan, säger Kolgjini.
Senast galopperade New Moon Face, som tävlar utan så kallad käkrem, kort efter start men han kom igen mycket stark och grejade tredjeplatsen.
– Han och gått ett par riktigt, riktigt bra lopp på slutet och han gick ett grymt lopp senast. Han är bortlottad här men skulle det bli minsta lilla tempominskning drar jag i högertömmen och kör framåt direkt. Han ska gå barfota bak den här gången.

”Har sin absoluta formtopp”
Ytterligare tre av stallets V75-hästar figurerar i förhandstipsen och dessa kommenterar Lutfi Kolgjini så här:
Neptunus Face (V75-4) fick ett grymt lopp senast och blev som en ny häst barfota runt om. Men han är bortlottad nu.
Radieux (V75-5) känns jättefin. Senast i Europaderbyt blev det ett konstigt upplägg på en konstig bana. Han fick dra tåget för tidigt och blev tom sista biten. Han verkar ha återhämtat sig helt av jobben att döma och den långa distansen är ett klart plus för honom. Det är inte otänkbart att jag kör till direkt och nyttjar hans styrka.
Maffioso Face (V75-6/DD-1) har gått ett par väldigt bra lopp på slutet och har sin absoluta formtopp just nu. Kommer jag till ledningen tänker jag köra där.

Ola Johansson, Kanal 75

 

Föregående artikel”Bergh flyttar in” och en dubbel Jäger…sro
Nästa artikelPiraten plundrar pappa också !

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.