Berghs fyraåring tog andra raka i Frankrike

16

Experten: ”Fantastisk insats”

Foto: ATG Live

Robert Bergh-tränade Mindyourvalue W.F. vinner på Vincennes tillsammans med Yoann Lebourggeois

TRAV29 november 2017 14:19

Robert Berghs Mindyourvalue W.F. vann fyraåringsloppet på Vincennes.

Lutfi Kolgjinis Rajesh Face slutade i det slagna fältet.

– Det såg ut som om Rajesh Face inte trivdes på banan, säger Anders Lindqvist.

Strax innan klockan 14.00 under onsdagen så gick ett intressant fyraåringslopp på Vincennes i Paris i Frankrike, ett lopp med drygt 400 000 kronor i förstapris.

Av de 18 hästarna i loppet så var det fyra svensktränade hästar med i loppet – och det var också en av dessa som knep segern.

Lutfi Kolgjinis stjärnhäst Rajesh Face gjorde debut på Vincennes och blev favorit i loppet, men trots en perfekt styrning av Adrian Kolgjini var Rajesh Face aldrig med chans.

Segern gick istället till Robert Berghs Mindyourvalue W.F.

”Det är fascinerande”

Mindyourvalue W.F. fick ett tungt lopp, men visade sig bara bäst över den dryga distansen 2 850 meter voltstart. Robert Berghs häst gjorde så sent som i lördags debut på den franska travbanan och vann då direkt, i monté. Under onsdagen tog han därmed sin andra raka seger på Vincennes, nu i sulky.

– Han gjorde ett grymt lopp, han gjorde ju loppet och det var en fantastisk insats, säger Frankrikeexperten Anders Lindqvist och fortsätter:
– Han gjorde det bra som vann i debuten här nere i monté i lördags, men att han skulle vinna detta var väl lite överraskande.

Samtidigt menar Lindqvist att Berghs fyraåring alltid visat att det finns stort kunnande i honom.
– Titta bara på loppen han gör i Halmstad i Sprintermästaren i somras, då gör han ju grymma lopp efter galopp och strul.

Mindyourvalue W.F. hade innan sin tripp till Frankrike vunnit ett lopp på 30 starter i karriären, nu har han två raka.

– Det är fascinerande, men det verkar vara en häst som trivs väldigt bra på Vincennes och han är stark som bara den.

”Såg inte ut som någon Vincennes-häst”

Lutfi Kolgjinis stjärnhäst Rajesh Face gjorde debut på Vincennes och förväntningarna var höga, och hos spelbolaget ATG spelades han till klar favorit i loppet då han stod i 27 för en satsad tia. Men Rajesh Face var aldrig med chans, och slutade femma.

– Det är ju som alla vet en jättefin häst, men det såg ut som han inte trivdes på banan, eller att han behöver träna i uppförsbacken, och i dag såg det inte ut som någon Vincennes-häst. Adrian körde ett fantastiskt bra lopp med honom, men han blev kort i steget efter uppförsbacken, säger Anders Lindqvist och avslutar:
– ”Ludde” tränar mycket i uppförsbacke, men Rajesh Face såg ut att vara missgynnad av banan och fungerade inte optimalt i dag.

De två andra svensktränade hästarna, Fredrik Wallins Inga In Heaven och Ola Samuelssons Fantasy River, slutade i det slagna fältet, där Inga In Heaven knep en sjundeplats.

29 november 2017 14:19

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.