Beslutet: Sänkt straff för Fabrice Souloy

25

Det Norske Travselskaps Appellkomité tog beslutet under onsdagen

Advokat Staffan Uvabäck och Frabrice Souloy.
TRAV29 november 2017 13:47

Franske travtränaren Fabrice Souloy dömdes till 15 års fängelse och 500 000 kronor i böter för dopning av domskommittén i Norge.

Nu har Det Norske Travselskaps Appellkomité beslutat att sänka straffet till 10 år, det rapporteras i ett pressmeddelande.

Souloys hästar, Your Highness, Lionel, Un Med d’Heripre och Timone Ek blev ertappade med höga mängder kobolt efter lopp på Bjerke 12 juni 2016.

I juni år dömdes fransmannen av Det Norske Travselskap till 15 års avstängning och 500 000 kronor i böter för koboltdopning.

Nu har ärendet behandlats av Det Norske Travselskaps Appellkomité och de tog beslutet att sänka avstängningen till 10 år, med start 12 september 2016.

”Helt förkastligt”

Anledningen: det kan inträffa värre saker och 15 års avstängning för en 50-åring betyder livstids avstängning, det skriver tgn.no.

Det betyder att han kan träna häst igen med giltig licens från september 2026.

– Det är helt förkastligt att tillföra hästar såna mängder kobolt, säger chefen för hästväldfärd hos DNT, Anne V. Wangen.

Generalsekreteraren för DNT, Svein Buer, säger så här:

– Vi ser att DNT:s Appellkomité har gjort en grundlig värdering av alla sidorna som kom fram. Det har funnit att att det är bevisat att han begått ett regelbrott på Dopningreglementet.

29 november 2017 13:47

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.