Berghs stjärntrio visar upp sig på V86

225

robert bergh creatine

Vid senaste Hästgalan fick Robert Bergh ta emot pris som Årets Tränare, Nahar blev utsedd till Årets Häst och Amazon Am till Årets Sto.
På onsdagen visar stjärntrion upp sig på Bergsåker.
– Jag har sällan eller aldrig haft så bra hästar till start på V86, säger Robert Bergh inför jackpot-omgången.

Även om Robert Bergh hade ett kanonår i fjol, som alltså resulterade i ett flertal Årets-utmärkelser, så är hans 2014 ännu starkare.
– Man är nästan lite chockad, men det känns faktiskt ännu bättre i år, fler segrar och mer inkört. Stallet har helt enkelt hittat en nivå till i år, säger Bergsåkertränaren.
Segerprocenten imponerar, 243 segrar på 1 074 starter innebär vinst i nästan vart fjärde lopp.
På V75 dominerar Robert Bergh med 38 tränarsegrar, tio fler än tvåan Peter Untersteiner.
Framgångarna har gjort att 46-åringen är redo att ta nästa steg i karriären och nästa år går flytten från Bergsåker till västkusten och Åby.
En gård är inhandlad i Fotskäl, fem mil öster om Göteborg.
– Vi jobbar stenhårt för att kunna flytta dit i april. Men mycket är på skrivbordet nu. Det handlar om offerter på både banor och stallet. Jag hoppas att det blir startskott för bygget nu i december.

Världsrekord senast
På onsdagen delar Solvalla och Bergsåker på V86-tävlingarna som kryddas med en jackot där en ensam vinnare med åtta rätt kan få tolv miljoner kronor. Robert Bergh har laddat rejält i loppen på hemmabanan.
Först ut är fjolårets elitloppsvinnare Nahar (V86-1), som närmast kommer från seger i Konung Carl XVI Gustafs Silverhäst på Solvalla på världsrekordtiden 1.10,5 över 2 140 meter, autostart.
– Jag kan säga så här: Det där rekordet hade han kunnat slå när som helst under året bara de kört på det här sättet. Det var högt tempo hela vägen och det passade min häst perfekt. I starten före mötte han en häst, On Track Piraten, som var fantastiskt bra den dagen. I SM gången före det blev det fel och inget tempo.
Hur tycker du det ser ut inför onsdagens lopp?
– Allting ser bra ut och man måste försöka hitta lite lättare lopp någon gång. Efter loppet senast kom han bara ut och studsade här hemma, det är lite hans varumärke när han är i form.
– Nu har han bra spår igen och han har faktiskt inte haft bra spår sedan han vann gulddivisionen på Solänget för två månader sedan. Efter det här loppet siktar vi på V75 här hemma på Bergsåker nästa vecka. Han kommer sedan att få tävla på i vinter i gulddivisionen. Han trivs bäst med det upplägget, säger Robert Bergh.

Två chanser i V86-5
Montdore
(V86-3) visade fortsatt toppform som tvåa bakom Lover Face i klass I-finalen senast.
– Han var fantastiskt bra och gick en jäkla tid, en riktig rekordsänkning. Även han bara kom ut och studsade här hemma efter loppet och det var som att han haft semester. Det ska bli kul att se om hur han tagit det loppet. Han ser piggare och alertare ut här hemma och förhoppningsvis har han höjt sig, säger Robert Bergh.
V86-5 är ett sprinterlopp och Robert Bergh har två hästar till start. Själv väljer han att köra
Officer C.D.
– Han har fungerat klent i sommar och haft problem med fräschören. Nu tränar han bara backe. Jag var nöjd med honom i kvalet och det ser bra ut på förhand i alla fall.
Kan han utnyttja läget med innerspår bakom startbilen?
– Han är liten men stor i gången, men det blir ingen tappastart. Jag är nöjd med läget och han ska med på kupongen på kapacitet.
Ahsoka får Jan Norberg i sulkyn.
– Hon är lite lynnig men har en otrolig talang. Senast satt hon fast med rubbet på V75 i Halmstad. Det är klart att hennes formtal är högre och det är lite fördel henne av mina båda. Men jag vill köra Officeren för att känna att allt är på rätt håll med honom, säger Robert Bergh.

Banrekord senast i voltstart
Sist ut i Robert Berghs femling är Amazon Am (V86-7) som var trea senast i Breeders’ Crown-finalen bakom Backfire och Neona Princess.
– Hon kan vara lite ivrig i volten men hon fungerade bra senast hon startade med voltstart och gick banrekord då här hemma på Bergsåker. Hon gick ruggigt bra även i Breeders’ senast. Hon möter bra motstånd som står 20 meter före här, men hon är bra på distansen.
Din känsla?
– Nej, men det är uppåt här också.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.