Berndt Lindstedt hedras med eget lopp

56

berndt lindstedt

Diamantstoets final blir Berndt Lindstedts Lopp.
En av travsportens största profiler hedras med ett eget lopp på Solvalla.
– Solvalla har varit en stor del av såväl mitt liv som min karriär. Att ha ett eget lopp den här fina tävlingsdagen gör mig både glad och stolt, säger Berndt Lindstedt i ett pressutskick från Solvalla.

Jubileumspokalsdagen 17 augusti är sedan tidigare en av sommarens finaste travdagar.
Nu spetsar Solvalla till tävlingsdagen ytterligare. Tidigare i veckan berättade Solvalla att Big Noon-Pokalen och Wallenius Cup tar plats i tävlingsprogrammet – och nu är det även klart att Diamantstoets final blir Berndt Lindstedts Lopp.
Lindstedts karriär startade hos Kurt Mattson på Veda stuteri innan det bar iväg till Solvalla och Gösta Nordin. Efter tio år hos Nordin blev han privattränare för Olof Wallenius Stall Segerhuva.
Efter tiden som privattränare bildade han ett så kallat popstall med Håkan Wallner. 1974 gick flyttlasset till USA där en lång och framgångsrik karriär väntade. Den största tränarsegern kom 1988 med Armbro Goal i Hambletonian.
Som kusk har Berndt Lindstedt vunnit 2 046 segrar och bland de största loppen märks Prix d’Amerique, Elitloppet och Hambletonian Oaks.
År 2003 valdes Lindstedt, som förste europé, in i amerikanska Hall of Fame och 2011 tog han plats i den svensk/norska motsvarigheten.
– Berndt Lindstedt är en riktig legendar och hans betydelse för travsporten kan inte överskattas. Jag vet att Solvallas kunniga och engagerade publik ser fram emot att få hylla honom under Jubileumspokalsdagen, säger Solvallas sportchef Markus Myron i pressutskicket.
Lindstedt, som fyller 80 år 21 juli, är en flitig Solvallabesökare och ofta hittar man honom i vännen Stig H Johanssons stall.

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.