Besök från Australien i årets Elitlopp?

61

Besök från Australien i årets Elitlopp?

Kan det bli ett exotiskt besök från Australien i årets Elitlopp?
Inte omöjligt då stoet Dance Craze imponerade väldeliga när hon under lördagen besegrade landets stora stjärna Tornado Valley i ett Grupp 1-lopp.
– Dance Craze är en häst som finns i mina tankar för årets Elitlopp, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Hon är snackhästen nummer ett för dagen i Australien.
Dottern till Muscle Hill tog en snygg skalp när hon plockade ner ledande Tornado Valley i det här Grupp 1-loppet. Den sistnämnde har aldrig förlorat från tätposition och vann så sent som för en månad sedan miljonloppet Great Southern Star, tillika Australiens största travlopp. Men den här gången fick hemmahästen ge sig mot Dance Craze som besegrade storfavoriten på Tabcorp Park i Melton, fyra mil utanför Melbourne. Det var seger nummer 21 i 37:e starten för Dance Craze som enkelt spurtade ner ledande Tornado Valley i Grand Prix Hygain Australien Trotting Grand Prix. En imponerande insats och kusken Glen Craven bjöd publiken på en rejäl segergest kort före mål. Tornado Valley blev tvåa.
Det är Anton Golino som tränar det här spurtstarke stoet och kretsen kring Dance Craze är nu sugna på att komma till Elitloppet enligt Travronden. Senast det var ett gästspel i det stora sprinterloppet på Solvalla var Maori Time, som dessvärre galopperade bort sig i försöket. Nu kan det bli ett ny häst från ”down under” som dyker upp på Solvalla den sista helgen i maj. Solvallas sportchef Anders Malmrot såg loppet på internet och blev imponerad av Dance Craze.
– Det går inte att begära mer av henne. Hon svarade för en väldigt stark avslutning i ett lopp som gick långsamt efter en snabb inledning. Dance Craze är en häst som finns i mina tankar för årets Elitlopp. Hon är osynad och är ett långväga internationellt inslag, och det är någonting som jag värdesätter i Elitloppet, säger Malmrot till Travronden.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFem tippar V75 till Färjestad 7 mars 2020
Nästa artikelInför V86: Dallas och 27-årige Markus Niklasson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.