Inför V86: Dallas och 27-årige Markus Niklasson

186

Dallas och 27-årige Markus Niklasson

En lördag i april förra året blev duon en av historiens mest överraskande vinnare på V75.
Sedan dess har femårige Dallas och 27-årige Markus Niklasson börjat ta mer och mer plats i loppen och passas av spelarna i onsdagens V86 på Jägersro.
– Jag siktar på att slå mig in som catchdriver och det är alltid kul att köra Dallas.

1 024 058 system hade lämnats in till V75 lördagen 6 april på Jägersro.
Endast 14 600 system återstod efter den första avdelningen. Halmstadtränaren Tommy Strandqvists Dallas vann loppet och var endast var spelad på omkring 0,6 procent av systemen.
I sulkyn satt Markus Niklasson med licens på Hamstadtravet.
27-åringen började följa med sin travintresserade pappa på Åby som liten och imponerades av sporten.
– Pappa har alltid gillat att gå på trav men aldrig ägt häst eller så. Jag tyckte att det såg häftigt ut att vara kusk och på den vägen är det, säger Markus Niklasson som fick prova att köra sin första häst i tidiga tonåren hos Bo Falsig på Åbytravet.
2018 körde Niklasson in 1,6 miljoner kronor. 2019 tog han beslutet att satsa på en karriär som catchdriver.
– Det var under tiden jag jobbade hos Marcus Lindgren och fick gå ner i arbetstid i stallet för att kunna flänga runt på lunchtrav och annat. Nu jobbar jag 75 procent hos Tommy Strandqvist och hjälper även några andra tränare här i Halmstad med att köra fort ibland, berättar Markus Niklasson.

Strandqvist i ryggen
Tommy Strandqvist har 15 hästar på träningslistan och driver stallet med sin dotter Linn.
Markus Niklasson är deras enda anställde och även förstekusk i stallet.
En catchdriver i det lilla formatet.
– Jag kör även åt andra tränare och amatörer ibland men det är bara Strandqvist som jag har i ryggen hela tiden. De är nöjda med mig och jag med dem. Förutom Dallas har Tommy och Linn väldigt intressanta tvååringar varav det är ett par tre stycken som verkar tidiga. Hästar som det ska bli spännande att följa under året.

Rivstart på året
30 starter har det blivit i karriären för Dallas. Markus Niklasson har suttit bakom i alla lopp utom två och kuskat vid samtliga fyra segrar.
Det nya året började med seger i V86 på Åby efter en kämpainsats. Dallas avgjorde då från utvändigt ledaren.
Niklasson brukar varva smygare med offensivare satsningar med hästen.
– Han är ju så ärlig och har en härlig löpskalle. Men i somras märkte vi att några tuffa lopp på raken började sätta sig lite i huvudet på honom och då blev det att köra snällt för att bygga honom igen, säger Niklasson.
I V86-7 på onsdag står Dallas med 20 meters tillägg. Hästen känns fin i träningen och Markus Niklasson tror på en hyfsad chans.
– Jag tycker att han borde vara bland de tre-fyra mest spelade i loppet i alla fall. Steen Juul har en som ser bra ut (Chablis D.K.) och det är någon till vi har respekt för också. Men jag tror absolut att han kommer att vara med där framme någonstans.

Vill förbi Juul
Hårdheten för att avgöra loppet på egen hand finns där. Niklasson har även en startsnabb häst och siktar på att försöka komma förbi den danske favoriten i starten.
– Det var så länge sedan han gick med voltstart nu, så vi får se om vi lyckas. Han går jättebra bakifrån men har bra skalle och vill verkligen vara först och jag upplever det som att konkurrenterna har svårare att komma förbi om han är först in på upploppet än tvärtom, säger 27-åringen.
Han är alldeles i början av karriären som kusk och hoppas kunna livnära sig helt på att köra lopp om några år.
– Jag kör gärna sju dagar i veckan om det skulle vara så. Det är målsättningen nu i alla fall. Men kanske driver jag en liten tränarrörelse om tio år i stället, sånt där vet man ju aldrig.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelBesök från Australien i årets Elitlopp?
Nästa artikelV86 System & DD Analys från TIPSAREN/SPELGUIDEN

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.