Bjöd på uppvisning – inbjuden till storlopp

99

Svenske topphästen Carabinieri hade lekstuga på Vincennes under lördagen när han vann Prix de Chateau-Gaillard.

Nu är han inbjuden till det danska storloppet Copenhagen Cup.

– Han bara fortsätter att utvecklas hästen, det är en fröjd att se, säger hästens tränare Peter Untersteiner till Trav365.

Halmstadtränaren Peter Untersteiner valde mellan uttagningsloppet till Olympiatravet på Jägersro förra lördagen eller en tripp till Frankrike för sin stjärnhäst Carabinieri.

Untersteiner valde trippen till Frankrike och det kan man milt sagt säga var ett lyckat val.

I debuten på den franska nationalarenan i Paris förra lördagen slutade Carabinieri tvåa och tjänade 134 000 kronor, och under lördagen vann han i överlägsen stil och tjänade 258 000 kronor. På två starter i Frankrike tjänade Carabinieri knappt 400 000 kronor.

Segern på Vincennes under lördagen gav den sexårige travhästen en inbjudan till det danska storloppet Copenhagen Cup, om fyra veckor.

”Bara Bold Eagle har gått så fort”

Hemma i Sverige satt hästens tränare Peter Untersteiner och njöt, när franske toppkusken Franck Nivard styrde in Carabinieri till seger.

– Det blev en lyckad utflykt vi gjorde till Frankrike, väldigt lyckat. Han var strålande i dag och Franck Nivard körde som vanligt lugnt och fint. Jag fick ett sms skickat till mig där de tydligen hade klockat Carabinieri till 1.07,7 sista 500 meterna och tydligen så har bara Bold Eagle gått så fort sista 500 på Vincennes i år, säger Peter Untersteiner till Trav365.

Vad säger du om inbjudan till Copenhagen Cup?

– Vi funderar på det, det ligger bra i tiden, fyra veckor från i dag. Carabinieri ska åka hem till Sverige i morgon och det kan vara lagom, men vi har inte spikat något och vi får se, men som sagt, det ligger bra i tiden. Han bara fortsätter att utvecklas hästen och det är en fröjd att se, säger Peter Untersteiner.
Tvåa i loppet slutade svenske Opitergium med sin tränare Robert Bergh, och för de fick de 15 000 euro

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet