Carabinieri vann i Frankrike

117

carabinieri vann i frankrike

Halmstadhästen Carabinieri spurtar till seger i ett V75-lopp. Foto av LARS JAKOBSSON

Halmstadtränaren Peter Untersteiner testade att skicka ner Carabinieri till Paris i början av 2016. Det äventyret slutade med två diskvalifikationer.
I år har den sexårige hingsten lyckats bättre. En seger och en andraplats har resultatet blivit på två starter. I den tredje, på söndagen ,fick kretsen kring hästen anledning att jubla igen.
Franske kusken Franck Nivard gav några berömmande ord.
– Det är en jättetrevlig häst att köra och det blev ju väldigt enkelt i dag, sa Nivard efter den överlägsna segern som inbringade cirka 260 000 kronor.
För en vecka sedan spurtade Carabinieri bra till en andraplats på Vincennes för Nivard på nya ”personliga” rekordet över medeldistansen, 1.10,4.

”Kan köra nästan hur man vill”
Över söndagens 2700 meter hamnade Franck Nivard en bit bak och sågs tidigt i tredjespår med Carabinieri. Efter att ha tagit sig ner i andraparet utvändigt och gett hästen en pust en bit av loppet kunde man mycket enkelt ta över vid upploppets början och sprinta undan till seger med ett par-tre längder.
– Han var väldigt bra förra gången och han var väldigt fin den här gången också. Man kan göra nästan hur man vill med den här. Man kan starta snabbt med honom, man kan köra i ledningen  och man kan köra bakifrån. Det är en jättetrevlig häst, sa Franck Nivard.
Segertiden skrevs till 1.13,1 över 2700 meter med voltstart.
Robert Bergh tog tidigt över ledningen med Opitergium som höll bra till andraplatsen.

Venkatesh trött
Tidigare under dagen gjorde Lutfi Kolgjinis Venkatesh sin första start sedan han blev oplacerad på Vincennes 29 januari efter vinterns tre raka segrar i Paris.
Pierre Vercruysse körde sig till ledningen men åttaåringen visade ingen form och var trött vid upploppets början och gick i mål som oplacerad.

Föregående artikelOasis Bi vann på Klosterskogen
Nästa artikelBjöd på uppvisning – inbjuden till storlopp