Oasis Bi vann på Klosterskogen

79

oasis bi vann på klosterskogen

Tredje starten, tredje segern.
Oasis Bi vann på Klosterskogen.
– Vi var tvungna att komma tillbaka till Norge för att få vinna igen, sade tränaren Stefan P Pettersson sedan Oasis Bi spurtat hem Klosterskogen Grand Prix.

Han turnerar världen runt och tjänar enorma pengar.
Så kommer han till Klosterskogen för att besöka vinnarcirkeln.
Lite så kan man beskriva tillvaron för Oasis Bi de senaste säsongerna.
– Vi trivs fantastiskt här, jag skötaren och hästen. Så vi får försöka komma tillbaka nästa år också, sade Stefan P Pettersson sedan han äntligen fått se sin häst nå mållinjen först.
För även om Oasis Bi sprang in nästan sju miljoner kronor i fjol så vann han bara två lopp, försök och final i Lotterialoppet i Italien.
Då valde nämligen Stefan P Pettersson att avstå från att åka till Klosterskogen för att försvara sin titel från 2014 och 2015.
Men på lördagen var ”Kongen” tillbaka på den lilla banan med de snäva svängarna och visade trots oförmånlig resa att han var huvudet högre än sina konkurrenter.
– Det var strul i första sväng och vi tappade ett par längder när hästen framför galopperade 700 kvar. Sedan blev han lite dragen bakåt i sista sväng. Det var många hinder i vägen idag, men han överkom dem allihop. Det är en drömhäst att köra, kommenterade Erik Adielsson som serverade sin häst som tredje häst i andraspår i det låga tempot där första 800 meterna travades på 1.15,7.
Segern var värd 300 000 norska kronor och det blev svenskt även på andraplatsen dit Björn Goop-tränade Thai Broadway kämpade sig utvändigt ledaren.

Snygg comeback av Lome Brage
I Moe Odins Äreslöp blev det platt fall för kallblodskungen Tekno Odin som inte alls fick det att bita i tredjespår sista kilometern och helt sonika togs ur fältet 500 kvar.
Segern gick istället till Lome Brage som blixtstartade till front, släppte och speedade ner konkurrenterna från tredje par invändigt.
En lysande årsdebut som även ska ses i ljuset av att hästen fick trafikproblem på väg till banan och var ytterst nära att inte hinna fram.
– Vi kom hit efter att loppet skulle ha startat, men tack vare förseningarna hann vi. Det är svårt att beskriva hur det känns nu med tanke på hur mycket problem han haft de senaste åren. I fjol var han nära att dö och vi vakade över honom i tre dygn, sade tränaren Bengt Erik Persson efter segern värd 200 000 norska kronor.
Segertiden blev 1.22,9/2 100 meter autostart.
En annan hemmahäst som imponerade var Born In The U.S.A. som var tuffast i Habibs Minneslopp för fyraåringar trots en resa utvändigt ledaren.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet