Oasis Bi vann lopp i Norge

42

Svenske stjärnhästen Oasis Bi vann Klosterskogen Grand Prix tillsammans med toppkusken Erik Adielsson.

Förstapriset: 300 000 norska kronor, knappt 315 000 svenska kronor.

– Det är en drömhäst för oss kuskar att köra, sa Erik Adielsson efter loppet.

De fina travloppen avlöser varandra under påsken, både i Sverige, Norge, och Frankrike.

Det största loppet i vårt grannland i väst, Klosterskogen Grand Prix, gick till svenske stjärnhästen Oasis Bi och toppkusken Erik Adielsson under lördagen.

Nioårige Oasis Bi vann loppet för tredje gången, då han vann loppet även 2014 och 2015.

”Ska inte gå att vinna”

Oasis Bi och Erik Adielsson hittade en position i tredje par utvändigt och med flera störningsmoment under vägen såg det ut som att det skulle bli för långt fram för Oasis Bi, men denne avslutade vasst upploppet ner och fångade in en mycket tapper Thai Broadway precis på linjen.

– Det är en drömhäst för oss kuskar att köra. Han är tacksam den här hästen, i dag var det ett par hinder på vägen men han överkom alla och lyckades vinna, sa Erik Adielsson efter loppet och fortsatte:

– Det var strul i första sväng, en häst galopperade framför oss 700 meter från mål, och i sista sväng blev han dragen bakåt, det var så mycket som hände i dag att han inte ska vinna, men han gör det ändå. Han har visat gång på gång att han kan vara med i alla lopp, det är bara att öppna boken och se vilket lopp som passar.

Hästens tränare, Stefan P Pettersson från Mantorp, var givetvis mycket nöjd efter segern. Oasis Bi har sprungit in mycket pengar utomlands i vinter, men har inte vunnit sedan första maj i fjol.

– Äntligen, vi var tvungna att åka till Norge för att få tillbaka flytet. Vi trivs fantastiskt här i Klosterskogen både jag, skötaren och hästen och vi siktar på att komma tillbaka bästa år. Det ska nästan inte gå att vinna loppet i dag och det blev inte som vi tänkt oss, men det räckte ändå, sa Stefan P Pettersson.

Björn Goops Thai Broadway, körd av norske Gunnar Austevoll höll tappert som tvåa efter en tung resa utvändigt ledaren, och svenske Quick Fix med Adrian Kolgjini ledde loppet länge, men kastade in handduken helt på upploppet och slutade bland de sista i mål

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet