V75 System och Intervju inför Romme 16 april

506

v75 system

V75 SYSTEM FRÅN ALLTOMTRAV

1: 1, 2, 3, 4, 6, 12 (9, 5)
2: 5 Darling Hornline (1, 10)
3: 4 Volstead (5, 10)
4: 9 Månprinsen A.M. (6, 5)
5: 1, 2, 4, 5, 8 (12, 11)
6: 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9, 10, 11, 12 (8, 1)
7: 7, 11 (4, 10)

INTERVJU FRÅN KANAL 75

Döpt efter en stjärna i amerikansk fotboll och lite av en materiallirare.

Barkevious Mingo har tänt till som sexåring och jagar ännu en stor seger i Romme V75 på söndagen.
Åmålsamatören Nils L Norelius tillskriver de ihoplånade specialvagnarna en del av framgångarna.
– Nu har jag införskaffat en egen jänkarvagn – det gick inte att låna runt längre.

Rommetravet bjuder på påskdagen in till V75 med den tredje deltävlingen till Olympiatravet. Bronsdivisionen avslutar omgången där en amatör från Säffle spelar en av huvudrollerna.
Nils L Norelius, med licensen knuten till Åmålstravet, trodde efter en längre travkarriär på amatörnivå inte överdrivet mycket på vagnars betydelse i tävling.
Barkevious Mingo var en bra häst men sättet sexåringen höjt sig i år då han fått springa i jänkarvagnar har fått ägaren att ändra sig.
Två V86-segrar och en seger i V75 har ramlat in bara i år. För någon vecka sedan köpte Nils Norelius en ny vagn för en del av vinstpengarna.
– Vi lånade ju vagnar inför tävlingarna och det var förfärligt ovisst hela tiden vad vi skulle tävla i. Jag kunde ju inte svara säkert när jag inte hade någon egen. Nu kan jag säga till alla som ringer att vi inte behöver diskutera den saken längre, säger amatören från Säffle.

”Inte lätt att komma förbi”
Hästar sägs kunna lyfta lite i loppen i de nya vagnarna vilket ska underlätta. Barkevious Mingo är startsnabb och har varit effektiv med löpningar i fronten under hela sin karriär.
– Men kommer han till ledningen och får gå i en jänkare är han inte så lätt att komma förbi faktiskt. Han har faktiskt lyft sig riktigt rejält, vad det nu beror på? Men vi vill ge honom chansen och Carl Johan Jepson har ju kört honom bra hela tiden också.

Formen fortsatt fin
Senast hade sexåringen bakspår i bronsdivisionen på Mantorptravet. En vanlig sulky satt på eftersom det handlade om bakspår.
Barkevious Mingo avslutade stadigt från tredjeparet utvändigt men var chanslös att ta så mycket på täten i en snabb avslutning.
– Han var mycket bra då också och ska ha formen intakt som det verkar. Här hemma är det bara lugn träning som gäller med mycket skritt och långsamkörning. I tisdags fick han de sista snabbare intervallerna på banan i Åmål inför det här och kändes fin, säger Nils L Norelius.
Det blev ett sjundespår bakom bilen i V75-7. Inte så bra för startsnabbe Barkevious Mingo…
– Nej, men vi måste prova rejält från start. Det är en del startsnabba men även en del långsamma. Så skulle han inte få ledningen kan fältet dras isär och han kan få en bra position i alla fall. Det blev ett mycket, mycket bra bronslopp och de allra flesta hästarna verkar dessutom vara på väg upp.
2640 meter är han inte så van vid. Hur ska han klara den längre distansen på söndagen?
– Det stämmer att det inte är så ofta han startat på lång distans, men väl på medel. Han har vunnit över 2640 meter så jag tror ju inte att det är någon nackdel precis. Stammässigt borde distansen vara en fördel i alla fall. Mamman Sävaflickan var urstark, slutar Nils L Norelius.