Björn Goop valde rätt Derbyland!

122

goop derbyt norge 2014

Derbyhästar i två länder – vad göra?
Björn Goop valde bort det svenska derbyt på söndagen och stack till Norge i stället.
Ett bra drag visade det sig.
Claudia B.R. vann det norska stoderbyt och Conquestador B.R. blev trea i hingstarnas uppgörelse.

128 hästar på träningslistan och några norskfödda. När Sverige och Norge dessutom valde att förlägga sina respektive derbyfinaler till söndagen stod Björn Goop inför ett val.
Pappa Olle Goop ordnade en fjärdeplats i Svenskt Travderby med Reckless och Johan Untersteiner styrde in Dominator till ett sjättepris.
För Björn blev det Oslo och Bjerke på söndagen och full pott i stoderbyt med en halv miljon kronor i förstapris med Claudia B.R.
Efter insatsen i uttagningsloppet spelades Claudia B.R. till stor favorit i finalen och kunde avgöra ganska enkelt efter ett lopp i andraparet utvändigt.
– En kul seger. Jag valde Bjerke framför Jägersro därför att chanserna var större här. Det är alltid roligt att komma till Norge, och extra kul i dag förstås, sa Goop.
Björn Garberg satt i ledningen med Glad Hall T. och fick dämpa tempot något efter lite kubbning. Glad Hall T. var slagen i god tid före mål i speeduppgörelsen och slutade tvåa.

Körde på säkerhet
Claudia B.R. var stor favorit, spelad till två gånger pengarna på vinnarspelet. Söndagens derbyseger var den sjunde på tretton starter och stoet har nu tjänat 1,4 miljoner kronor.
Björn Goop om loppet:
– Claudia B.R. agerade spänt i starten och var nära galopp. Så jag blev tvungen att köra försiktigt. Vi hamnade bra till i rygg på Bakers Ransom (Goops andra häst i loppet), hon är stark.. Ledaren hade varit med om en hård öppning och det passade oss bra. Segern blev enkel.
Bakers Ransom slutade åtta efter den tunga löpningen och fick 5 000 norska med sig från derbyäventyret.

Derbytrea med sparat
TAR Stable KB i Vara äger stoderbyvinnaren Claudia B.R. Samma ägare fick även med sig ett tredjepris hem från det ”stora derbyt” på Bjerke under söndagen.
Conquestador B.R. satt fastlåst i rygg ledaren med krafter sparade för Björn Goop. Tredjeplatsen var värd 280 000 norska kronor.
Det norska derbyt vanns lite överraskande av Viking Va Bene med Geir Vegard Gundersen i sulkyn efter tidig ledning. Favoriten Papagayo E. galopperade i starten.
Sigbjörn Kolnes tränar vinnaren som tjänade en miljon kronor på ett bräde.
Tom Erik Solberg satt länge sist med Björn Goops andra häst i loppet Frozen Royalty som slutade åtta i mål.
Kallblodens derby gick som väntat till ett sto. Fenomenet Lannem Silje tog sin 23 raka seger i karriärens 24:e start. Tor Wollebäck satt tidigt i täten och sedan blev det uppvisning i vanlig ordning när det handlar om den här hästen.
60-70 meter var segermarginalen i mål i loppet med 750 000 norska kronor till vinnaren.

Mikael Wikner

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelKamp till linjen när Poochai vann Derbyt 2014
Nästa artikelGott om Grattis-SMS efter Derbysegern

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.