Björn Lindblom tillbaka i Sverige

bjorn_s

Travtränaren Sofie Svedin och hemvändaren Björn Lindblom startar ett samarbete på Jägersro, berättar Skånebanan på sin hemsida.
Björn Lindblom, 69, blev allsvensk kuskchampion 1980 via 149 segrar. Året efter fick han en fullträff i Svenskt Travderby som tränare till Nino Blazing.
Björn Lindblom är sedan 30 år etablerad tränare i Italien. Största segern i Italien kom med Evann C. i Lotterialoppet 1990. När den italienska travsporten fick ekonomiska problem flyttade Björn Lindblom i fjol till Frankrike där han blev privattränare åt Ecurie Quick Star, men redan efter ett år där väljer han nu att flytta hem.
– Nu flyttar jag hem för gott. Har ett hus i Brösarp på Österlen, det är fint där, säger Björn Lindblom i en kommentar på Jägersros hemsida.
Till Travronden kommenterar Sofie Svedin samarbetet:
– Tanken är inte att Björn ska lära mig hur man tränar häst utan meningen är att vi med hjälp av hans många kontakter ska få in fler hästar till stallet. Hans kunskaper är så klart ovärderliga.
Lars-Ove Pettersson

Var med i AlltOmTrav:s Andelsspel på V75 och V86! Andelarna ”ALLTOMTRAV.INFO V75” och ALLTOMTRAV.INFO V86" hittar du här: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21490

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.