Blåblodiga finaler på Åby

13

dd-tips dd-blogg

Dags för Kungapokalen och Drottningpokalen 2015 att delas ut. Jag hejar på en skräll i båda loppen för det känns väldigt öppet. På dubbeln kommer jag lira med nio hästar i Kungapokalens final tillika DD-2. Jag väljer bort de båda förhandsfavoriterna 4 Al Dente, 6 Volstead och dessutom 8 Orion Tilly. Risken är väl att någon av Al Dente och Volstead vinner men oddset med dom mot min spik i DD-1, 2 Paparazzi M, borde bli ganska trista. De skrällar som jag tycker är mest intressanta är 5 Valentino Strix, 9 Carabinieri, 10 Sylvester America och 11 Be Spontaneous. Jag blev imponerad av Sylvester America i kvalloppet och blir det hårt tempo så kommer hans styrka att fälla många. Han är inte så väldigt rapp i benen men han kommer gå hela vägen och lite till.
Spiken i DD-1 på Paparazzi M är något chansartad. Han gjorde det väldigt bra senast när han svarade en såpass bra häst som Ready For More och han lär knappast vara sämre till detta loppet. Jag körde sista jobbet med Paparazzi M i torsdags och det var första gången jag satt upp bakom honom (skötaren åkte iväg på tävlingar, annars hade jag nog inte fått låna honom ;)) och det var en mycket trevlig bekantskap. En riktigt härlig individ som tycker att det här med träning är skoj. Han möter några tuffa motståndare men jag är ändå inne på att han tvålar till dom här. 4 Staro Fendi imponerade i senaste loppet men han möter klart tuffare motstånd nu och det kommer bli en tuff kamp. Bra lopp!

DD-1: 2 Paparazzi M.
DD-2: 1,2,3,5,7,9,10,11,12
Min raka DD: 2-5
Min roliga DD: 2-11 (en rak Untersteiner Jr.)

Även drottningens final är en öppen historia. Tarzans duo har väl en bra chans även här men jag tycker 10 Souchong är intressant. Kihlström har valt att köra Souchong (antar att han säkert hade fått köra Ruby Trap om han önskat) och det tar jag som ett tecken på att han tycker Souchong har en bra chans. Men det krävs några streck här.
Glöm inte bort 6 Vici Lane och 9 Quick Razz i V75-2. Quick Razz med Erik Adielsson i vagnen denna gången, rejält bortglömd! Han avslutade vasst över upploppet senast efter en resa som jumbo.
1 Breidabliks GT är min förstahäst i V75-3. Får en bra resa därifrån och kommer få chansen. Men öppet lopp och även här krävs några streck för att överleva. 2,5,7,11 tycker jag är tidiga skrällbud.
2 Magic Tonight är väldigt stor favorit i V75-4 och det frestar otroligt att gardera med 1 Reven d’Amour. Ska han vara med i Elitloppet så ska han ju bara vinna detta Magic Tonight men Reven d’Amour är en hederskuse.
1 Calvados In i V75-4 ska troligtvis gå barfota runt om för första gången. Är inne på att det är spets och slut där.

Lycka till!

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.