Kan knattekallblodet vinna på Vermos V75?

88

knattekallblodet

Art Kjarvald är liten men naggande god när det ska tävlas. Här tillsammans med sin kusk Ove A Lindqvist.Foto av CLAES KÄRRSTRAND

Art Kjarvald utmanade självaste Månprinsen A.M. senast.
Vad kan den lille knatten – endast 148 centimeter över manken – uträtta i kallblodsloppet i V75 på Vermo på söndagen?

Åttaårige Art Kjarvald kom från Norge med fina meriter i höstas och vann direkt i första starten för Hagmyrentränaren Stig Jarle Röste.
Då handlade det om V75 på hemmabanan Hagmyren och favoritspelade Art Kjarvald var överlägsen i loppet efter att Ove A Lindqvist hade pressat sig till ledningen på den sista bortre långsidan.
Fyra segrar på sju starter har det blivit i Stig Jarle Röstes regi. Senast höll Art Kjarvald kallblodskungen Månprinsen A.M. stången till en bit in på upploppet.
– Tyvärr blev det galopp när Ove A Lindqvist drog ner norsken. Han blev störd och gillade inte att bara kunna se rakt fram och bromsade sig i galopp, säger Stig Jarle Röste.
Det allmänna omdömet är att Månprinsen A.M. vunnit loppet senast på Umåker, oavsett om Art Kjarvald hållit sig i trav eller inte. Hagmyrentränaren Stig Jarle Röste och kusken Ove A Lindqvist är inte lika säkra på den saken.
– Han var inte trött efteråt i stallet och Ove hade en del att köra med, samtidigt som Gunnar Melander faktiskt satt och smackade på sin häst genom den sista kurvan. Men det där får vi aldrig veta, säger Röste.
På söndag är det V75 i Finland som gäller och distansen i V75-2 är ett halvvarv längre än förra helgen, 2 100 meter. För- eller nackdel?
– Han går bra på alla distanser. Det var första loppet över kort distans med bil i förra starten på över ett år och kanske spelade det in att han galopperade. Så jag är nöjd med att söndagens uppgift är över medeldistans. Om han gör ett bra lopp i Finland kanske vi provar Elitkampen på Solvalla under elitloppshelgen. Han är inte stor – bara 1.48, – men har ett bra trav och en jäkla ”skalle” och det är det viktigaste.
Art Kjarvald är startsnabb och fick ett passande startspår bakom bilen. Hur vill du att Ove A Lindqvist lägger upp loppet?
– Ove får göra som han vill. Får han vara i fred i spets är det bra men jag är rädd för att det är sådana hästar med att det blir körning hela vägen och då är det bättre att han får gå på speed i stället. 1 Camri ska tydligen var supersnabb den första biten och är svårpasserad den första biten i alla fall. 9 Suivikas säger dom är mogen en tid runt 1.21,5 och vi får hoppas att finnarna inte är fullt lika bra som det sägs. Art Kjarvald kan en tid neråt 1.22 i alla fall och visst måste jag tro på chans. Det blir optimalt på fötterna, barfota fram.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.