Blir det Elitloppet?

16

image-2

Inte nej.
Inget ja heller.
Solvallas sportchef Markus Myron håller Prix d’Amerique-vinnaren Bold Eagle som den stora drömhästen i Elitloppet och nöjer sig tillfälligt med de svar han fått av hästens tränare Sébastien Guarato.

Om franske stjärnan Bold Eagle var het inför Prix d’Amerique börjar intresset för hästen närma sig kokpunkten efter söndagens uppvisning på Vincennes.
Solvallas sportchef Markus Myron var en av travets många uppvaktare på plats i Paris under helgen då femåringen återigen visade att han är en världens bästa travare – kanske den bäste.
– Vi har sagt tidigare att det vore roligt att komma med den första inbjudan till Elitloppet i början av mars. Men med Bold Eagle skulle vi så klart omvärdera våra planer. Som alla andra tycker jag att han var det stora sportsliga utropstecknet i helgen och naturligtvis är det så att fransmannen skulle vara en jätteattraktion på Solvalla, säger Markus Myron.

”Ett lopp i taget”
Bold Eagle är bara fem år gammal och tog på söndagen karriärens 21.a seger i start nummer 24. Pierre Pilarski, ägare av lite drygt halva hästen, sa på presskonferensen efter Prix d’Amerique att man visserligen är intresserade av Elitloppet men inte just av årets upplaga.
Solvallas sportchef igen:
– Ja, jag har läst mig till att Pilarski uttryckt sig så. Men jag kan bara gå på det tränaren sa till mig och det var att kretsen kring hästen vill ta ett lopp i taget. Jag pratade med Sébastien Guarato innan loppet i söndags och hans svar var i stora drag att han skulle koncentrerar sig på Prix d’Amerique. Skulle hästen vara bra där så siktade kretsen på Prix de France – och först därefter skulle man ta ställning till fortsatt matchning.

”Höras om några veckor”
Nästa stora mål med Bold Eagle är alltså Prix de France söndagen 14 februari.
I en intervju för tidningen Travronden på fredagen uttalade Sébastien Guarato att det efter det loppet – om han får bestämma – ska bli fokus på Elitloppet.
– Så sa Guarato till Lars G Dahlgren på Travronden, men inte till mig då. Det som bestämdes på söndagen var att vi skulle höras av om några veckor igen, säger Markus Myron.
Solvallas nedräkning till Elitloppet har på senare år officiellt inletts dagarna efter Prix d’Amerique. Kan du bjuda på några andra heta hästar?
– Det är nu som diskussionerna börjar om ni frågar mig. Men allting är färskvara naturligtvis och det är långt till den sista helgen i maj. Det kommer att bli många ja och nej på vägen. Fast skulle Elitloppet gå nu på söndag vore Timoko och Oasis Bi och fyran i Prix d’Amerique Akim du Cap Vert högaktuella.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.