Eftersnack V75 Solvalla 31 januari

165

jeppsson

Carl-Johan Jepson beslutade sig för att fokusera på löpkörningen.
Efter det har karriären pekat spikrakt uppåt.
Under söndagen tog han karriärens första dubbelseger på V75.
– Fjolåret var fantastiskt och att ta två segrar på V75 i början av det här året är stort, sade Jepson.

I början av 2015 tog Carl-Johan Jepson ett stort beslut då han avvecklade sin egen träningsrörelse och för att istället börja köra lopp åt andra tränare. 2015 vann han 124 lopp och även om 2016 inletts något trögt för Karlstadbaserade kusken så visade han form under söndagen. Han tog hem två V75-lopp, dels med Marcus Lindgrens Counterfeightr och sedan med en av hans främsta uppdragsgivare, Eric Martinssons Quantum Satis.
– Det har varit många andrapris så här långt i år, men det här var skönt. Jag körde tre hästar i dag och att få åka hem med två segrar är bra. Counterfeightr skiftade till i travet efter 50 meter, men sedan var det lugnt. Eric och jag har firat många framgångar det senaste året och jag är väldigt tacksam att jag får köra åt honom. Quantum Satis visade att han fungerade i ryggar i dag och det var positivt. Sedan gick det långsamt och när läget att avancera väl kom valde jag det och det visade sig rätt. Hästen gör det jättebra och att stå med fyra raka segrar är givetvis strongt, sade Jepson efter dubbelsegern och tränare Eric Martinsson fyllde i angående Quantum Satis.
– Hästen har kapacitet som gör att han mycket väl kan ha en nolla till på kontot om ett tag, sade han nöjt om hästen som hittills i karriären tjänat 210 150 kronor.

Takter/Johansson en succéduo
Erik Adielsson är på långsemester och därmed har Stig H Johansson ingen förstekusk till sina hästar. Denna söndag var det Johnny Takter som fick förtroendet att köra stjärntränarens hästar och det förtroendet resulterade i två segrar. Tillsammans med talangfulla Nathalie de Vie blev segern mycket enkel från ledningen och i Neon Faces fall var det positionen rygg ledaren som gällde.
– Nathalie de Vie var jättefin och det blev nästan för enkelt i dag. Det var en ”walk in the park”, som det så vackert heter. Neon Face fick jag info om kunde bli het under vägen och då löste det sig perfekt när vi fick rygg. Det är ett privilegium att köra åt Stig H, det är ändå en av Sveriges främsta inom travet – genom alla tider, sade Takter nöjt efteråt.

Ingves bakom styrkefenomen
När Björn Goop var i Frankrike för att köra Prix d’Amerique fick Peter Ingves chansen bakom Goop-tränade Candor HallSolvalla. Loppet var över tre kilometer och hyllade Maharajah som vann Prix d’Amerique 2014. Candor Hall har väl inte visat sådana resurser, men gott och väl räcker han mot Sveriges stayerelit. Hästen tog sin sjunde seger på Solvalla i Björn Goops regi och körande Peter Ingves var mycket nöjd med dagens prestation.
– Hästen är grymt stark och även om vi gick på i spåren tidigt så klarade han av det på rejält sätt. Han gick undan på lätta fötter, sade Ingves som därmed vann dagens SHL-lopp för Modo.
– För mig är det väl främst finsk ishockey som gäller, men just i dag var jag givetvis tvungen till att hålla på Modo, sade finnländaren glatt.

I övrigt…
…vann Sten O Janssons talang Zahara Goj den tredje V75-avdelningen. Torbjörn Jansson serverade hästen ett fint lopp och över upploppet visade sig duon starkast.
…klarade Global Ride av fjärdespåret i volt i den avslutande avdelningen. Hon kom dessutom iväg bra för körande Christoffer Eriksson och tog hand om ledningen. Väl där var det ingen som kom i närheten av Tomas Malmqvists travare.
…kan det konstateras att V75-raden blev lättlöst. Spelarna med sju rätt kan hämta 3 492 kronor och sex rätt betalade ut 36 kronor. Fem rätt innebar jackpot och de pengarna går vidare till lördagens omgång som avgörs på Jägersro, Malmö.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.