Blir det sjunde segern på V75?

27

sjunde raka på v75

Going For Gold Zaz är tillbaka i Sverige.
Efter 1,5 år i Frankrike kan hästen på lördagen ta karriärens sjunde V75-seger.
– Han är ett riktigt träningslejon, säger hästens tränare Timo Nurmos.

Going For Gold Zaz har inte startat i Sverige sedan han slutade fyra bakom On Track Piraten i Midsommarloppet på Rättvikstravet 2015. Sedan dess har han tävlat i Frankrike, mestadels i Robert Berghs regi, med blandat resultat. Segern i Grand Prix du Département Alpes-Maritimes på Rivieran 2015, som inbringade 760 000 kronor, blev den enda fullträffen under Frankrikevistelsen som totalt inbringade 1,4 miljoner kronor. I september gick Going For Gold Zaz tillbaka i Timo Nurmos träning. Hos honom inleddes karriären och i hans regi har hästen tjänat det mesta av de 3,3 miljoner kronor han har på vinstkontot.
– Han kom hem för tre veckor sedan ungefär. Han var lite snorig men det tror jag bara berodde på transporten. Annars var han fräsch och fin och han har tränat på hela tiden, säger Solvallatränaren när vi träffar honom på hemmabanans stallbacke.

Går bra efter uppehåll
Going For Gold Zaz är välkänd hos V75-publiken. Sex gånger har han ingått i den rätta raden, både till höga och låga odds. På lördag kan det vara dags igen.
– Formen är det lite frågetecken för. Han har nästan bara gått i backen så det är svårt att säga om han har toppform eller inte men han har i alla fall tränat mycket bra.
Två gånger tidigare har Going For Gold Zaz gått ut i gulddivisionen direkt efter tävlingsuppehåll. Första gången vann han till glatt odds, andra gången slutade han tvåa. Timo Nurmos är inte främmande för att hästen kan dyka upp långt framme på nytt.
– Jag tycker att han ska räknas.

”Ännu bättre nu”
Om formen är svårbedömd på Going For Gold Zaz är den det motsatta på hans stallkompis Avec Wine (V75-6). Hästen var med i V75 så sent som i lördags och spurtade då som en virvelvind efter en strulig inledning. Under slutrundan gick han från jumboposition till andra plats.
– Han var mycket bra och hade krafter kvar i mål också. Det var synd att han inte fick vinna men jag hoppas att det är hans tur på lördag.
Avec Wine är sex år men har bara gjort 13 starter. Efter två raka segrar som treåring försvann han i nästan två år. Nu har det börjat lossna för honom och utvecklingskurvan pekar kraftigt uppåt.
– Han blev småskadad efter treåringssäsongen och vi har tagit honom ganska snällt. Nu har det börjat lossna för honom. Han har börjat fatta mer och mer och nu går han framåt mycket.
Den här gången slipper Avec Wine broddar i skorna och Timo Nurmos tycker att den formstarke hästen ska räknas tidigt.
– Varför inte? Han torskade på målfoto senast och jag hoppas att han är ännu bättre nu.

Föregående artikelMiljonklubbens tips
Nästa artikelIntervjuer till V75

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.