Blir Zelda Zonk årets sista V75-vinnare?

447

femetta

Fem raka segrar. Zelda Zonk och Erik Adielsson kan ta sjätte raka i V75-7 på söndagen. Foto: Leif Norberg/ALNFoto av Kanal 75

Hon har vunnit fem av sina sex starter hos Stig H Johansson.
I V75-debuten vann hon övertygande trots en tuff inledning.
Zelda Zonk kan bli årets sista V75-vinnare.

Så här i juletider är det sedvanligt mycket att stå i och inte minst för travfolket. Förutom att dansa runt granen, äta köttbullar, sukta efter den sista trillingnöten och se på Kalle Anka, ska det också köras tre V75-omgångar på sex dagar.
– Och jag ska vara med på alla ställen, säger travtränaren Stig H Johansson, som har hästar till start i samtliga tre tävlingar.
I V75-7 på Örebro på söndagen går Zelda Zonk ut i stoloppet över 2 100 meter. Från startspår sju bakom bilen är läget vingligt.
– Hon har återigen lottats till ett rassligt läge, men hon kan öppna bra när hon är på rätt humör, säger den legendariske travtränaren, som var mäkta imponerad av stoets insats i sin V75-debut på Bergsåker 6 december.

Stegade enkelt undan
Den gången hade Zelda Zonk, precis som nu, ett läge långt ut på vingen och efter att ha gått första halvvarvet på en 1.09-tid i tredjespår fick kusken Ville Karhulahti överta ledningen. En ledning som ekipaget aldrig släppte. Över upploppet trodde många att det skulle bli en kamp in på linjen, men Zelda Zonk bara stegade undan. Efter det har hon hunnit med ytterligare ett lopp. Då blev det nytt rekord över kort distans.
Ja, sedan Stig H Johansson i september tog över som tränare har det blivit succé. Något som inte undgått spelarna. I skrivande stund ser sjuåringen ut att bli stor favorit i årets sista V75-lopp och tränaren låter uppåt.
– Jag har hela tiden tyckt att hon är bra. Kanske lite bättre än jag först trodde. Hon har varit väldigt fin i sina starter hos mig, så visst har jag en del förväntningar denna gång, säger Stig H Johansson.
– Men det är lite tuffare hästar emot nu och läget är som sagt inte det bästa.

Alvena Take It främsta motbudet
Denna gång är det enbart ston emot och enligt Stig H Johansson passar det Zelda Zonk bra.
– Men samtidigt är det några väldigt fina ston med. Det här loppet är nog det hittills tuffaste loppet för hennes del.
Främsta motbudet?
– Jag tror det är Peter Untersteiners häst (1 Alvena Take It). Hon var bra nere i Göteborg senast och blir tuff att slå.
Kan din häst vinna från alla lägen?
– Det är egentligen en omöjlig fråga att besvara. Det beror helt på hur loppet körs. Jag litar fullt ut på att Erik (Adielsson) som kör löser det på bästa sätt. Men från det här läget kan man inte förlita sig på att köra efter sin grundplan. Man måste se hur det utvecklar sig och kanske ha en B- och C-plan också.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.