Perssonbröderna var ganska nöjda efter V75 på Annandagen

136

persson solvalla

Utdelningen på V75 sköt i höjden efter Angelo Am och Håkan K Perssons skrällseger.Foto av CLAES KÄRRSTRAND

621 000 kronor för sju rätt på V75.
Håkan K Persson ordnade stora pengar under annandagen på Solvalla tillsammans med brorsans häst Angelo Am.
En skräll endast spelad på en (!) procent på V75.
– Brorsan är i Thailand med familjen och jag vet att de ser det här på datorn nu. Nu kan de slappna av och ha kul resten av semestern, sa Håkan K.

Det var rejält kallt i huvudstaden natten till Annandag jul. Halmstadtränaren Håkan K Persson hade brodern Stefan med familj i Thailand och hoppade in som kusk bakom fyraårige Angelo Am som hade kvalat in till finalerna i Klass 1.
Tio grader under noll och lite fartvind på det. I vinnarcirkeln efter loppet hälsade en frusen kusk till Stefan Persson som tränar hästen på Halmstadtravet.
– Han brukar köra åt mig ibland och nu var det jätteskoj att köra så här åt brorsan när han är borta. Jag har vunnit V75 i år men segrar i finaler blir det inte alla år, sa Håkan K Persson efter triumfen värd 200 000 kronor.
Angelo Am inledde från spår åtta bakom bilen och backades ner direkt. Attacken sattes in från jumboplatsen i tredjespår 600 meter från mål i ett verkligt händelserikt race.
Klare favoriten Augustus F. satte inte en fot rätt i starten och in i den sista kurvan svepte Quick Fix till ledningen för Adrian Kolgjini.
Den senare galopperade sedan som slagen på upploppet där Willmore Trot tog över.
Men snabbast till slut gick alltså Angelo Am en bit ut i banan och hann dit precis på linjen.
– Hästen kändes kanonfin hela vägen. Jag gick med i tredjespår 600 kvar och då bet det väldigt bra för honom. Jag är helt säker på att Stefan och familjen ser det här på datorn nu för hans son Alex är helt travtokig. Nu kan de slappna av och ha kul resten av semestern.

831 000 – bra julklapp
Angelo Am var det nästan ingen som trodde på på förhand. Hästen var streckad på en procent på V75 och endast 26,2 system klarade alla svårigheter på Solvalla.
Vinnande system som blev värda allt mellan 831 000 och 632 000 kronor.
Mycket av förhandssnacket den här dagen handlade om Solvallas beslut att förbjuda barfotakörning. Dagen innan var banan okej med kölden under natten gjorde banan hård. 11.15 togs därför beslutet att alla hästar måste tävla med skor, vilket blev omdiskuterat. Ett lite sent beslut tyckte en del. Ett förhastat beslut menade andra som menade att banan blev bättre efter lunch.
Digital Ink har gått väldigt bra utan skor och stall Stefan Melander var lite frågande till hur det skulle gå med några av aluminium påspikade efter barfotaförbudet.
Mycket bra, blev det enkla svaret. Örjan Kihlström körde på säkerhet genom den första kurvan och när favoriten släpptes till ledningen efter 400 meter och sedan fick vara ifred uteblev dramatiken helt.
En bakåtlutad kusk och en pigg springare lämnade övriga i gulddivisionen i den sista kurvan.
Gert Lindberg – ATG:s förste vd – delade ut pris i loppet som bar hans namn.

Hiskeligt fin inställning
Storfavoriten Your Highness tog hem den inledande Stoeliten. Efter ett lopp utvändigt ledaren visade Ulf Stenströmers toppmärr återigen prov på sin hiskeligt fina inställning.
Körande Björn Goop testade för ledningen men fick svar och blev sittande utvändigt ledaren. 500 meter från mål tog Your Highness över och sträckte ärligt på sig den sista biten.
Peter Untersteiner hade fått bästa loppet med Fleetfoot Hanover och skulle normalt bara vinna. Men det tillät helt enkelt inte stoet från Axevalla.
– Jag lovade ägarna att hon skulle bli miljonärska flera gånger om och det tror jag också att jag kan ge dem, sa Ulf Stenströmer om det femåriga stoet som efter annandagen nuddar ett par miljoner insprunget.
Omgångens näst största knall briserade i silverdivisionen, där Johan Untersteiner fick ett lopp i tredjeparet utvändigt med egentränade Overtaker By Sib.
Loppet kördes i ett vråltempo där Jennifer Tillman körde sig till spets i tredjespår efter 600 meter med Royal Fighter i 1.08,5-fart.
Royal Fighter blev pigg på kuppen men hade inga problem att sticka undan och hästen svarade för dagens prestation som kunde ge vinnaren Overtaker By Sib en match upploppet ner.

En annan bra tvåa…
Klass II-finalen gick till Danmark och Bo Westergårds Red Team Rex. Johnny Takter litade på hästens speedegenskaper och vred på från sista paret utvändigt 250 meter från mål. Den danske hästen hann dit precis och får plus. Högsta betyg även till Halmstad-amatören Peter Arnqvists Wilda Tigern Jack som tuffade först i tredjespår sista varvet och fick stryk på målfoto.
Dagens största favorit Montdore inledde med en hejdlös galopp i trekilometersloppet och diskvalificerades direkt. I stället skulle Candor Hall visa sig överlägsen för Björn Goop.
Jorma Kontio rundade av med Timo Nurmos Coldtown som ledde bronsdivisionens final från start till mål.
Solvallas tävlingar var de näst sista i V75 2014. V75-året avslutas på söndag med Extra V75 i Örebro.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.