Bold Eagle är garanterat väl förberedd

52

Bold Eagle är garanterat väl förberedd

Tvåa i Prix d’Amerique och en flopp i Elitloppet.
På söndag gör franske travkejsaren Bold Eagle första starten i en rad av inplanerade starter inför en ny satsning mot världens tuffaste travlopp i slutet av januari.

Bold Eagle, med dubbla Prix d’Amerique-vinster i bagaget och vinnare av cirka 43 miljoner
kronor, laddas för ännu ett vintermeeting i hemlandet.
Tränaren Sebastien Guarato har presenterat ett tänkt tävlingsupplägg. Om allt stämmer för hästen (åtta år vid årsskiftet) blir det starter i fyra lopp fram till slutet av december, därefter en månads tävlingspaus inför Prix d’Amerique.
På söndag startar han i ett lopp i Feurs nära Lyon i sitt första lopp på fyra månader. Efter floppen i Elitloppet i maj segrade den franske kejsaren i två lopp hemma i Frankrike i somras.
– Hästen har gjort klart alla avelsbestyr och kretsen har hela tiden varit inriktade på att det är ett nytt Prix d’Amerique som gäller. Det är bara att hoppas att det får funka fullt ut den här vintern för hästen. Han drogs ju med bekymmer med en hov till och från hela vintermeetinget i fjol, säger Daniel Olsson, expertkommentator i ATG Live med Frankrike som specialområde.

En lagom uppgift
Söndagens comeback sker på banan i Feurs nära Lyon. Grand Prix du Centre Es är rubriken på loppet över 2 850 meter där den franske travkejsaren står med 25 meters tillägg.
Som vanligt kommer Franck Nivard att köra.
– Bold Eagle är garanterat väl förberedd, mig veterligt har det aldrig skett att man kastat hästen där bak och kört preparé utan det har varit offensiva satsningar. Loppet ser också ”lagom ut” på förhand att starta med, menar Daniel Olsson.
Tre så kallade B-lopp är inplanerade för Bold Eagle innan det stora slaget sista söndagen i januari. Dessa är: Prix de Bretagne (söndagen 18 november), Prix du Bourbonnais (söndagen 9 december) och Prix de Bourgogne (söndagen 30 december).

Föregående artikelSvante Båth har laddat rejält
Nästa artikelAtt satsa på trav

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.