Svante Båth har laddat rejält

55

Svante Båth har laddat rejält

Tolv semifinaler – tolv semifinalister.
Svante Båth har laddat rejält till söndagens Breeders’ Crown-fest på hemmabanan Solvalla och bästa chansen kommer kanske i V75-avslutningen.
– Very Kronos skötte sig perfekt senast och gjorde ett enormt lopp då han vann lätt trots en tuff resa. Han har som alla vet kapacitet utöver det vanliga och de dagar han sköter sig då är han svårslagen i de flesta sällskap.

Solvalla bjuder upp till en av årets häftigaste travdagar med tolv Breeders’ Crown-semifinaler varav sju ingår i V75.
Samtliga lopp lockar med 200 000 kronor i förstapris. De fyra främsta i varje semifinal är klara för finalerna som körs 11 november på Sundbyholmstravet i Eskilstuna med 800 000 kronor i förstapris, för hästar som är med i premiechansningen dubblas prispengarna.
Svante Båth är en av landets mest framgångsrika unghästtränare och genom åren har han vunnit Breeders’ Crown vid tre tillfällen: Rhyme Broline 2016 (treåriga ston), Västerbo Fantast 2014 (fyraåriga hingstar och valacker) och Kung Lavec 2005 (treåriga hingstar och valacker).
I år har Solvallatränaren lyckats med bedriften att ha med en häst i samtliga tolv semifinaler.
Via sin hemsida så ger Solvallatränaren sin syn på hästarnas chanser.
– Global Un Poco (lopp 1) var ute i ett enklare gäng senast och gjorde det bra där. Han hade haft ett kortare tävlingsuppehåll inför den starten och jag räknar med att han har gått framåt med den genomköraren. Här har vi fått en tuff uppgift och vi får hoppas att det blir högt tempo hela vägen. Jag har svårt att se honom som vinnaren här men en lite finalchans tycker jag ändå att han ska ha. Barfota runt om, inga andra ändringar.
– Fortune Mearas (lopp 2) var jättefin vid segern senast och han visade att den fina formen håller i sig. Han har tidigare visat att han kan matcha de bästa men från det här läget går det inte att ha några segerförhoppningar. Vi smyger med och med rätt resa kan han vara bland de tre. Inga ändringar, barfota fram.
– Flair Delice (lopp 3) var riktigt positiv senast då hon avslutade vasst över upploppet. Hon blir allt snabbare i benen och jag tycker att hon utvecklas konstant. Här är motståndet stentufft men får hon ett passande lopp då blir jag inte förvånad om hon är med i kampen om en finalplats. Det blir barfota bak, inga andra ändringar.
– Calamaras Girl (lopp 4) löper på helt ok men jag tycker ändå att den rätta gnistan har saknats. Nu har jag lagt om träningen för hennes del och förhoppningsvis tänder hon till av det. Lite svårbedömd är hon och skulle hon knipa en finalplats då är jag fullt nöjd. Barfota runt om.
– Capitol Hill (V75-1) var inte som bäst senast och efter den starten har vi lagt om träningen helt för hans del. Vi får se hur han reagerar på det men förhoppningen är att han ska få en nytändning. Från det här läget har jag inga segerförhoppningar och kan han dyka upp i platsstriden då är jag fullt nöjd. Barfota runt om, inga andra ändringar.
– Global Welcome (V75-2) var jättefin senast och de ändringar vi hade gjort till den starten föll väl ut. Han har riktigt fin form för dagen och från ett bättre läge hade jag trott på en bra segerchans. Nu blir det lite mer chansartat och även om han är ett tidigt bud så är det viktigaste att vi tar oss vidare till final. Inga ändringar, barfota runt om.
– No Matter (V75-3) gjorde ett bra lopp senast även om hon fick lite problem i sista sväng och tappade en del där. Det stämmer betydligt bättre för henne när hon går utan skor och så blir det den här gången. Läget passar perfekt och med rätt resa är hon inte borta. Garderar man loppet då är hon ett givet streck.
– Global Withdrawl (V75-4) har varit riktigt fin på slutet och har formen helt på topp. Läget här går inte att klaga på och oavsett om vi hittar till spets eller inte så bör vi få en fin resa. Motståndet är tufft och även om han inte ska räknas bort så är det i första hand en bra platschans. Inga ändringar, skor runt om.
– Global Wilderness (V75-5) har gjort två bra lopp på slutet då hon har avslutat vasst bägge gångerna. Det känns som att hon har lyft sig ett snäpp och med rätt lopp duger hon en bit även i de här sammanhangen. Jag begär inte att hon ska vinna men en finalplats tycker jag ligger inom räckhåll. Det blir barfota bak, inga andra ändringar.
– Poem In Motion (V75-6) blev det fel för senast och jag har svårt att bedöma den insatsen. Hon var i alla fall fin i starten före som hon vann och i jobben verkar allt bra. Nu rycker vi skorna för första gången på länge och förhoppningsvis så har vi en extraväxel där. Vi smyger med och får hon loppet då hoppas jag att hon kan vara med och slåss om en finalplats.
– Very Kronos (V75-7) skötte sig perfekt senast och gjorde ett enormt lopp då han vann lätt trots en tuff resa. Han har som alla vet kapacitet utöver det vanliga och de dagar han sköter sig då är han svårslagen i de flesta sällskap. Här har vi hamnat i ett riktigt getingbo men sköter han sig då ska han naturligtvis räknas tidigt. Inga ändringar, skor runt om.
– Fantasy In (lopp 12) har varit förkyld efter senaste starten och det är svårt att säga hur det har påverkat formen. Hon var annars klart på gång innan förkylningen men jag vill ändå ligga lite lågt nu. I normalt slag har hon fart för att vara med och göra upp om en finalplats men nu är jag nöjd bara hon gör ett bra lopp. Barfota runt om, inga andra ändringar.

Föregående artikelNu är A Sweet Dance tillbaka
Nästa artikelBold Eagle är garanterat väl förberedd

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.