Bold Eagle kommer till Sverige i sommar

50

Bold Eagle kommer till Sverige i sommar

Bold Eagle kommer till Sverige i sommar.
Den franske superstjärnan är klar för start i Hugo Åbergs Memorial och Åby Stora Pris.
Däremot nobbar kretsen kring hästen en ny start i Elitloppet.
– Han ska vila i maj och juni innan han förbereds för de loppen i Sverige, säger ägaren Pierre Pilarski.

Bold Eagle har tjänat över 45 miljoner kronor i sin karriär och vunnit 43 lopp på 60 starter. Han har bland många stora segrar vunnit Prix d’Amerique två gånger. Hästen tränas av Sébastien Guarato.
För två år sedan imponerade Bold Eagle enormt när han vann ett försök till Elitloppet på tiden 1.08,4/1609a. I finalen räckte han inte och fjolårets omtalade start i Elitloppet slutade med galopp och stort fiasko redan i försöket.
I ett pressmeddelande säger nu ägaren Pierre Pilarski att det inte blir någon ny satsning mot Elitloppet i år. Däremot är det klart att Bold Eagle kommer till Sverige och tävlar i sommar. Detta i storloppen Hugo Åbergs Memorial på Jägersro och i Åby Stora Pris i juli och i augusti.
– I år kommer han att vila i maj och juni innan han förbereds för de loppen i Sverige. Vi ser fram emot att komma till Sverige och att visa upp honom för den svenska publiken som blev besvikna på Solvalla i fjol, säger ägaren Pierre Pilarski i ett pressmeddelande.

”Det känns fantastiskt kul”
I ”Sommarens Elitlopp”, Hugo Åbergs Memorial, är förstapriset i år höjt till 1 609 000 kronor. Loppet körs över den engelska milen och avgörs den 30 juli på Jägersro.
– Alla arrangörer vill såklart ha Bold Eagle och att börja fylla loppet med honom – det kan ju inte börja bättre! Nu när vi också har höjt förstapriset i Åbergs i år till 1 609 000 kronor för att ytterligare stärka varumärket, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist.
Efter Hugo Åbergs väntar Åby Stora Pris den 10 augusti för Bold Eagle. Det loppet har två miljoner kronor i förstapris.
– Det känns fantastiskt kul, jag har sett honom live nu under flera år och alltid drömt om att få hit honom till Åbytravet, säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen.
Närmaste start för Bold Eagle förväntas bli i Nice den 10 mars, i Criterium de Vitesse. Där får han bland annat möta Readly Express.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.