Bra chans att ta ledningen, säger Kevin Oscarsson

49

Bra chans att ta ledningen, säger Kevin Oscarsson

Han inledde året med fem raka segrar och skrällde senast rejält i V75.
På onsdagen fortsätter Roofparty sin imponerande debutsäsong med V86-start på Solvalla.
– Från ett perfekt spår har vi bra chans att ta ledningen, säger Kevin Oscarsson.

När Roofparty i sin senaste start blixtrade till ledningen från spår sju och sedan brisade undan till enkel seger var det många V75-spelare som kliade sig i huvudet. På oddstavlan stod det 24 gånger pengarna. Alla var emellertid inte lika chockade.
– Jag var faktiskt inte så förvånad. Det klart att vi låg lite lågt från det spåret när det var bra hästar innanför och jag trodde egentligen inte att vi skulle ta ledningen, men jag hade en liten tanke på att det skulle kunna gå om vi hade den rätta turen och det hade vi. Att han var tillräckligt bra för att vinna om vi kom till spets, det visste jag, säger Kevin Oscarsson och utvecklar:
– Han hade tränat rätt så tungt inför Breeders-semin gången innan och tanken var att han skulle gå framåt och vara förbättrad till finalen. Nu kom han inte med där men tanken att han skulle vara bättre den dagen föll ändå ut klockrent.

Svårt sjuk som tvååring
Roofparty gjorde sin första start i februari i år och efter 14 lopp stoltserar han nu med 7 segrar.
– Han har haft ett jättebra år. I stort sett har plumparna kommit när han fått för tung väg fram till ledningen eller dödens och några gånger har han mött hästar som Villiam och Perfect Spirit och hakat på bra. Han har hela tiden tagit till sig loppen och utvecklats, säger Kevin Oscarsson.
Det är Kevins pappa Jim Oscarsson som tränar Roofparty och Solvallatränaren hade tidigt höga tankar om hästen. Men det var nära att talangen aldrig kom ut på tävlingsbanan.
– Pappa hade väl 15 hästar ur den kullen och det var Roofparty han skröt om varje gång vi pratade. Men sedan fick hästen problem med hjärtat som tvååring och var faktiskt nära att stryka med. Han fick stå länge på klinik och sedan fick han vila helt och hållet i närmare ett halvår för att riktigt läka. Att han fick så god tid på sig tror jag att han har nytta av nu och får han vara fortsatt frisk och utvecklas som vi tror att han kommer att göra är han en häst som kan klättra högt. Han är startsnabb, speedig, stark, går bra i ryggar… Han har de flesta delar som krävs för att komma långt.

Rekordsiffror både för stall och kusk
Kevin Oscarsson återvände i somras till familjens tränarrörelse efter några år i Halmstad. I samma veva flyttade Team Oscarsson till Söderby Gård i Märsta.
– Det känns bra! Jag och min sambo har kommit i ordning i lägenheten och vi har kommit i ordning i stallet också, så allt börjar forma sig.
Med 4,5 miljoner kronor inkört under 2018 går stall Oscarsson mot sitt bästa år hittills på svensk mark.
– Det är 2,5 miljoner kvar till vad vi körde in i USA men hästarna har gått jämnt och bra. Det klart att man siktar på att få fram den där superstjärnan också men det känns väldigt stabilt att ha en stark stomme att bygga vidare på, med många hästar som tjänar pengar och har framtiden för sig. Vi har även fått chansen med rekordmånga ettåringar, så det ser bra ut.
Den 23-årige elitlärlingen har kört in 6,6 miljoner kronor under året och därmed straffat fjolårets rekordsiffror med över halvmiljonen. I januari ska han gå den första proffstränarkursen.
– Tanken är väl att jag ska ta över efter pappa någon gång men när det blir vet jag inte. Jag får väl ta mer ansvar och avlasta honom mer och mer ju längre tiden går och beroende på hur han känner.

Idealiskt utgångsläge
Åter till onsdagens lopp med Roofparty. Att det har hunnit gå nästan en månad mellan starterna tror inte Kevin Oscarsson har påverkat hästens form.
– Han har kanske inte gått framåt ytterligare men han ligger på samma nivå som senast. Han ligger bra i puls och har inte tappat något. Utrustningsmässigt kommer han gå precis som senast bortsett ifrån att det blir lätta broddskor bak. Förra gången hade han grepp i bakskorna. Det är ingen större skillnad och han har trimmat med brodd hemma så det är han van med.
Från spår fem bakom startbilen är det inget snack om att det första delmålet är att ta ledningen.
– Han öppnar som allra snabbast från spår fyra-fem så det blir samma taktik som förra gången. Men jag tror väl däremot inte att vi får sitta ifred lika mycket som då. Jag har väldigt stor respekt för Short In Cash som jag har sett många gånger och även vunnit med själv, så jag vet hur bra han är. Sedan är det andra fina hästar med också. Men kommer vi till ledningen och får dämpa lite i alla fall blir jag inte förvånad om han är med i segerstriden. Topp tre tycker jag att han ska vara.

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.