Brodd eller inte spelar ingen roll

121

brodd leastander v75

Efter två år i norr har Premier Kronos börjat fungera på vintern.
Skellefteåamatören Gabriella Laestander är nöjd med sättet som sjuåringen tävlat med brodd i skorna på slutet.
– Brodd är inget han funkat på tidigare – men inför den här starten känns det nästan som en fördel nu när det är lika för alla, säger Laestander inför starten i Gävle på lördag.

Heltidsamatören Gabriella Laestander i Skellefteå letar sig i helgen än en gång söderöver för en start i travets elitserie V75. Det är full vinter i Gävle och det kommer att krävas rejält med fäste för hästarna.
Sjuårige hingsten Premier Kronos köptes från hästägare hos Lutfi Kolgjini i januari för två år sedan men fungerade inte på broddföret och fick stå över tävling de första vintermånaderna.
Samma visa i fjol vinter då det också blev ett litet tävlingsuppehåll.
Premier Kronos har haft krångel med frampartiet och ena bogen. På sommarbana har det fungerat. Däremot inte när underlaget varit lite hårdare.
– Det har varit småproblem bara men tillräckligt med den där bogen för att aktionen inte ska ha flutit klockrent. Med brodd har det blivit alldeles för jobbigt för honom att springa. Vi anlitar en utbildad equiterapeut och däremellan masserar och fixar jag det jag kan.

V75-tvåa i augusti
Premier Kronos har tagit 16 segrar på 53 starter, varav 11 kommit i Gabriella Laestanders regi.
I augusti i fjol var han knappt slagen som tvåa i bronsdivisionen just i Gävle. På lördag kan hästens första seger i V75 komma på samma bana – trots föret.
Fyra starter med brodd i skorna sedan i slutet av november har slutat med två segrar, en tredjeplats och en sjundeplacering.
– Han har sett jättefin ut i de här starterna då det behövts brodd i skorna. När han var trea bakom Cool Keeper på Bergsåker handlade det också om brodd. Så han har gjort några starter nu och fungerar på det här hemma också. Det är säkert ingen nackdel i alla fall för vår del med brodd när det är lika för alla.
Hur många segrar i V75 har du tagit?
– Två i Sverige och två i Norge. Så det vore väl kul att få göra det fler gånger.
Vad säger du om lördagsstarten (V75-5) med spår fyra bakom bilen?
– Han är startsnabb men jag kan inte svara på hur taktiken blir där. Sedan har jag precis noll koll på motståndet också. Hästen har inte haft framspår allt för många gånger i vår regi men är nog rätt så snabb den första biten om man trycker av honom, det tror jag.
Några plus eller minus inför den här starten?
– Läget och formen är plus. Men nej, det är nog inga minus på förhand. Utan att veta något om de andra så tänker jag att han ska med på kupongen om man streckar på lite. Han har ju visat förr att han kan hävda sig i den här typen av lopp.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.